6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İntikam cinayetinde müebbet istemi

Konya'da, kuzenini ve onun arkadaşını eğlenceye götürüyorum diyerek boş bir arazide silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan katil zanlısı ve tutuksuz yargılanan arkadaşına iki kez müebbet hapis cezası istendi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanık Oğuzhan A., tutuksuz sanık İsmail A., taraf avukatları ve öldürülen gençlerin yakınları katıldı. Mahkeme heyeti dava ile ilgili tüm delillerin toplandığını ve tanıkların dinlendiğini belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi.

Cinayeti işleyen Oguzhan A.'nın, kuzeni Murat Aydın'ı eğlenceye gidelim diyerek götürdüğünü mütalaasında belirten savcı, "Zanlı, planını arkadaşı İsmail A. ile yapmış, kuzeninin yanında bulunan arkadaşı Mustafa Şanlı'nın da gelmesi nedeniyle her ikisini de babasının tabancasıyla öldürmüştür ve kuyuya gömmüşlerdir. Bu nedenle cinayeti işleyen Oğuzhan A. ile arkadaşı İsmail A.'nın, TCK'nın 82. maddesi gereğince ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi. Savcının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, sanık avukatlarından savunmalarını istedi. Sanık ve müşteki avukatları esasa ilişkin savunmalarını hazırlamak üzere ek süre talep etti. Mahkeme heyeti karar vermek üzere duruşmayı erteledi.

CİNAYETLERİ ANLATMIŞTI

Sanık Oğuzhan A. ilk duruşmada verdiği ifadesinde, "Ben Murat'la görüştüm, bizi eğlencede kızlar bekliyor gidelim dedim ve yalnız gelmesini istedim. Geçerken beni aradı ve yol üzerinden aldı. Murat, Mustafa'yla gelmişti. Artık yola çıktık. Yolda Hayıroğlu beldesine yakın bir yerde boş araziye doğru yönelttim. Bu sırada arazide İsmail ile Fatih göründü. Mustafa, 'Bizi kadına diye kahpeliğe mi getirdin, tuzak mı kurdun?' diyerek bana tokat atınca hemen silahımı çekerek ilk önce Mustafa'yı kafasından vurdum. Aracı kullanan Murat, o anda çamur içindeki elma bahçesine girdi. O sırada ona da iki el ateş ederek öldürdüm. Birinin cesedini araya, diğerininkini ise arkaya koydum. İsmail ile Fatih'ten aracı kurtarmak için yardım istedim ama araç bulamadık. Ben de başka arkadaşlarımı çağırdım, aracı kurtardık. Daha sonra İsmail ile birlikte daha önce belirlediğimiz kuyuya cesetleri atarak, üzerlerini toprakla örttük. Benim amacım Mustafa'yı öldürmek değildi, ama o gün o da geldi ve olay yaşandı" demişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

21 Nisan 2008 tarihinde internet kafe işleten Murat Aydın (32) ile reklam işleriyle uğraşan Mustafa Şanlı (35) ortadan kaybolmuştu. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu Mustafa Şanlı ile Murat Aydın'ı, Murat'ın halasının oğlu olan Oğuzhan A.'nın (28) öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 13:49:33
Güncelleme :17 Mart 2009 Salı 13:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?