7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İpekyolu buluşması

Derbent Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen, ‘İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan yöre halkı dost ve akrabaları ile özlem giderme imkanı buldu.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER
Derbent Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen, “Geleneksel Derbent İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali’ Pazar günü İlçe’ye bağlı Hasaniçi koruluğunda yapıldı.

Derbent Belediyesi’nin yanı sıra Derbent Kaymakamlığı, Derbentliler Dayanışma Derneği ve Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı’nın katkıları ile hazırlanan etkinliklere Derbentli hayırsever iş adamları ve yöre halkı da büyük destek verdi. Şenliğin en çok ilgi çeken bölümü ise Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı’nın katkıları ile 9 çiftin nikah ve düğün törenlerinin yapılması idi.

Şenliklere Vali Osman Aydın, AKP Konya Milletvekilleri Ali Öztürk, Ayşe Türkmenoğlu, Derbent Kaymakamı Ali Gökay, Belediye Başkanı Hamdi Acar, Derbentliler Dayanışma Derneği Başkanı Ali Yazar, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir, İlçe Jandarma ve Emniyet Teşkilatı mensupları ile çok sayıda davetli katıldı. Sabah erken saatlerde başlayan şenliğe katılanlar akşam saatlerine kadar gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

FESTİVALLER BULUŞTURUYOR
Törene katılan Vali Osman Aydın, Konya’da oldukça yaygın olan festival ve şenlik kültürünün uzun zamandır bir araya gelemeyen yöre halkının kavuşmalarına vesile olduğunu ifade ederken, “Festivaller ve Şenlikler unutulmaya yüz tutan gelenekleri ayakta tutmaya, sıla ziyaretlerini gerçekleştirmeye, akraba ve dostların gönüllerini almaya aracılık yapan güzel bir gelenektir. Derbent ilçemizde bu güzelliği ayakta tutan bir ilçemiz. Bunun için festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese yürükten teşekkür ediyorum. Umarım bu güzellikler sürekli devam eder ve birbirleri ile görüşemeyen eş, dost ve akrabaların hasret gidermelerine katkı sağlar” dedi.

DERBENT İLÇESİ ÖRNEK OLDU
AKP Konya Milletvekilleri Ali Öztürk ve Ayşe Türkmenoğlu ise konuşmalarında şenliklere katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederken, “Derbent İlçemiz bu alanda gerçekten örnek teşkil edecek hizmetlere imza atıyor. Böylesine kalabalık bir davetli topluluğunu ağırlamak, tüm davetliler ile yakından ilgilenmek bunların yanı sıra hayatlarını birleştirecek olan 9 çiftimizin tüm nikah ve düğün törenlerinin yanı sıra bu çiftlerimize bilezik ve yüzük takarak gönüllerini almak kolay bir hizmet değil. Bunun için böylesine güzel bir şenliğe katkı sağlayan başta Derbent Belediye Başkanımız Hamdi Acar bey olmak üzere, Derbent Kaymakamı Ali Gökay, Derbentliler Dayanışma Derneği Başkanı Ali Yazar ile Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir ve tüm yöre halkına yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

TEK İSTEDİĞİMİZ HALKA HİZMET
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise tek isteklerinin yöre halkına hizmet etmek olduğunu ifade ederken, konuşmasında 4 yıl içerisinde Derbent’e yaptıkları hizmetleri değerlendirdi. Acar, “4 yıl içerisinde yaptığımız hizmetler ile ilçe halkımızın yanında olduk. Bizden önce ki arkadaşlarımızın başlattığı, Geleneksel Derbent İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali’ni bezlerde devam ettirerek bu güzel şenlik sayesinde tüm yöre halkımızın bir araya gelmelerini ve yıllardır görüşme imkanı bulmayan hemşerilerimizi buluşturmaya vesile olduk. Oldukça büyük paralar harcanan bu şenlikte belediyemizin bütçesinden çok az bir kaynak ayırdık. Kalan tüm masraflar ise Derbentliler Dayanışma Derneği, ilçemizin hayırsever isimleri, diğer belediyeler ve hayırseverlerimizin katkıları ile sağlandı. Bunun için şenliğimize destek veren herkese yürükten teşekkür ediyorum” dedi.

HER YIL 10 ÇİFTE DÜĞÜN SÖZÜ
Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir ise konuşmasında Derbent ile yıllardır birlikte çalıştıklarını dile getirirken, “Vakfımız ve Belediyemiz katkıları ile her yıl onlarca çiftimizin nikah ve düğün törenlerini yapıyoruz. Bu günde 9 çiftimizin mutluluklarına tanık olduk. Bu mutluluk bizlere yeter. Biz vakıf olarak Derbent ilçemizde her yıl 10 çiftimizin düğünlerini yapma sözü veriyoruz” dedi.

DERNEK OLARAK DESTEK VERDİ
Şenliklerin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Derbentliler Dayanışma Derneği Başkanı Ali Yazar ise konuşmasında belediye olarak 8 yıldır düzenlenen şenliklere katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederken, “Dernek olarak böylesine güzel hizmetlerin her zaman yanında olduk. Bu yıl da üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirdik” dedi. Yazar, şenlik boyunca tüm davetliler ile yakından ilgilenerek güzel bir misafirperverlik örneği sergiledi.

9 ÇİFTİN NİKAH VE DÜĞÜN TÖRENİ
Sabah ilk olarak yemek ikramı ile başlayan şenlikler daha sonra yöresel yarışmalar ve oyunlar, Uzakdoğu spor gösterilerinin ardından Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı’nın katkıları ile hayatlarını birleştiren 9 çiftimizin toplu nikahları kıyıldı. V ali Osman Aydın ve tören katılan protokol üyelerinin şahitlik yaptığı törende 9 çiftimizin birbirlerine ‘Evet’ diyerek mutluluğa giden yolda ilk adımlarını attı. Nikah törenin ardından ise Belediye Başkanı Hamdi Acar’ın eşi ile Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir’in eşi tüm çiftleri bilezik, yüzük ve küpe gibi değişik takı takarak gönüllerini aldı. Bu arada Derbentli gençler tarafından tören alanından kaçırılan iki damat adayı, Vali Osman Aydın ve Belediye Başkanı Hamdi Acar’ın girişimleri ve gençlere verdikleri sözün ardından kurtarıldı. Hayatlarını birleştiren gençler ve ailelerinin yanı sıra törene katılan yüzlerce davetli daha sonra TRT Türk Halk Müziği Sanatçıları Orhan Ural ve Yıldız Çam’ın birbirinden güzel türküleri ile gönüllerince eğlendiler.

Merhaba gazetesi
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 18:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?