4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

İpekyolu parkı kurdeleli tören ile açıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan İpekyolu Parkı düzenlenen törenle açıldı. 

Antalya Çevre Yolu üzeri Harmancık Mahallesi'nde 25 bin metrekarelik geniş bir alana kurulan parkın açılışına AK Parti Konya Milletvekilleri Prof. Dr. Sami Güçlü, Hasan Angı, Kerim Özkul, Mehmet Kılıç, Mustafa Ünaldı, Konya Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çevik, Meram Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mehmet Peksemerci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, çok sayıda belde belediye başkanı, muhtarlar, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. 

Açılış töreninden önce katılımcılara Meram Belediyesi tarafından geleneksel düğün pilavı ikramı yapıldı. Büyükşehir Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başlayan törende konuşan Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, yeni ve büyük hizmetlerin altına imza attıklarını söyledi. Başkan Tuzcuoğlu, "İpekyolu Parkı, belediyemizin şu ana kadar yaptığı piknik alanları hariç en büyük parktır. 

Hatıp yolu ayrımına kadar olan bölge imar planında yeşil alan olarak görülüyor. Bu yeşil alanları devreye sokacağız, çünkü biz Meram'ın girişini güzelleştirmek istiyoruz. Selçuklu payitahtı olan, hanlarıyla, hamamlarıyla, kervansaraylarıyla güçlü bir medeniyetin merkezi olan bu bölgede kervansaray kültürünü ve Selçuklu medeniyetini yeniden canlandırmak, ihya etmek istiyoruz" dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de konuşmasında, "Meram Belediyemiz, imkan noktasında merkez ilçelerimiz içinde en kısıtlı belediyemizdir. Ama buna rağmen hem kaynakların arttırılması hem de doğru kullanılması noktasında çok ciddi adımlar atıldı. Büyük hizmetler art arda gelmeye başladı" diye konuştu. 

Hava-i fişek gösterisinden sonra Kağan Ulaş yönetimindeki koro, İstanbul ve Rumeli Türküleri konseri verdi. Park yaklaşık 1 trilyon liraya mal olan İpekyolu Parkı içinde 25 bin metrekare yeşil alan, 250 yapraklı fidan, 150 ibreli fidan, 15 bin adet çalı türü süs bitkisi, 1 adet büfe, 1 adet Yörük obası, çocuk oyun grupları, çocuk oyun alanları, gül bahçeleri, kaya bahçeleri, şelale ve havuz, kum havuzu ve gezinti alanları bulunuyor.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 16:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?