4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Irak'tan Konya'ya tedavi için geldiler

Türkiye-Irak Dostluk ve Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aiad Alam Karim, Petrolün Irak'a yararı değil, zararı olduğunu söyledi.

Karim, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin, 4 yıl önce Irak halkına ülkeye özgürlük ve demokrasi getireceğine söz verdiğini belirtti. Ancak 4 yıldır Irak'ta kan ve göz yaşının akmaya devam ettiğini ifade eden Karim, “Kendi ülkemize ABD'nin vermiş olduğu kimliklerle girebiliyoruz. Şu an Irak'ta iç savaş başladı. Bazıları sakatlanıyor, bazıları ülkesini terk etmek zorunda kalıyor. Bu nasıl demokrasi, bu nasıl hürriyet ve özgürlük?” dedi. Irak'ın zengin bir ülke olduğunu, insanların petrolün üzerinde yaşadığını belirten Karim, “Ancak petrolün ülkemize yararı değil zararı oldu” dedi. ABD'nin istemesi halinde Irak'ta güvenliği sağlayabileceğini ancak ülkede istikrarın olmasını istemediğini savunan Karim, Iraklıların Amerika'nın Irak'ı bölmeye çalıştığını düşündüğünü belirtti.




Savaş mağduru biri bebek 4 Iraklı'nın tedavi amacıyla Konya'ya geldiğini belirten Karim “Kolundan rahatsız olan Amr Hasnawi (17), kolu ve karnından rahatsız Muhammet Hamit (8) ile gözlerinden rahatsız olan Muhammet Cihat (4) ve Muğfez Halaf (9 aylık) Özel Nakiboğlu Bilgi Hastanesi, Konya Hospital ve Net Göz Hastanesinde tedavi olacak” diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 14:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?