4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

İşçilere kuraklık semineri

Konya'nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında çalışan personele, küresel ısınma ve kuraklığa karşı alınacak tedbirler konusunda seminer verildi.

Fabrikada düzenlenen seminere konuşmacı olarak TEMA Vakfı Konya İl Temsilcisi Namık Ceyhan katıldı. Seminerde konuşan Ceyhan, tekstil işçilerine sinevizyon gösterileri eşliğinde yaklaşık 1 saat süreyle dünyanın gündeminden son yıllarda düşmeyen küresel ısınma ile kuraklığa karşı alınacak tedbirleri anlattı.

Temel çevre sorunları ile başlayan ve küresel ısınma denilen hadisenin yıllardan beri var olan ve insan kaynaklı bir sorun olduğuna vurgu yapan Ceyhan, "Dünyanın 1 derecelik ısınması tarımda yüzde 10'luk bir verim kaybı demek. Dünyanın geleceğini kontrolsüz nüfus, anormal ve ekonomik büyüme ile dünyadaki mal ve hizmetlerin dağılımındaki 3 tehlike karartacaktır" dedi. Seminerde gelecekte dünyayı bekleyen bir su krizi olduğundan da bahseden Ceyhan, dünyadaki su kaynaklarının hızla azaldığını, Türkiye'nin de bu gelişmeden olumsuz etkilendiğini söyledi. Sulak alanların değerinin iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Ceyhan, suların boşa harcanmamasını ve çok iyi korunması gerektiğine dikkat çekti.

Seminerde, ormansızlaşma, dünya ve Türkiye'deki orman varlığı konusunda da bilgi veren Ceyhan; "Küresel ısınmaya karşı en etkili yol fidan dikmek, yeşil örtüyü çoğaltmaktan geçmektedir. Toprak varsa, hayat var. Ama toprağın başı erozyon ve çölleşme olmak üzere bir çok sorunla dertte. Toprağı bu sorunlardan kurtarmak için yapılacak şeyler var, hepimiz bunun için bir şeyler yapalım" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 16:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?