4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Işık ihlali kazaya neden oldu

Konya'da ışık ihlali sonucu meydana geldiği iddia edilen trafik kazasında, otomobilin çarptığı kamyonet triportöre vurduktan sonra tramvay yolunda bulunan demir korkulukları kırıp karşı yola uçtu. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı kazada, tramvay durağı yanında bulunan bilet gişesi zarar gördü.

Kaza, saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Nalçacı Caddesi Sille Kavşağı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Veli B. (33) idaresindeki 42 HF 257 plakalı otomobil, ışık ihlali yaptığını iddia edilen Ferat Ç. (24) idaresindeki 34 DK 5293 plakalı kamyonete çarptı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet, triportöre çarptıktan sonra tramvay yolundaki demir korkulukları kırıp karşı yola uçtu. Kaza sırasında kopan demir korkuluklardan tramvay durağında bulunan bilet gişesi de hasar gördü.

Kazada şans eseri yaralanan olmadı. Caddede araç trafiği toplanan kalabalık nedeniyle güçlükle sağlandı. Bazı vatandaşlar deposundan yakıt sızan kamyonetin yanına elinde sigarayla yaklaşınca çevredekilerden tepki gördü. Kazanın yaşandığı sırada otomobilde olan bir çocuk ise yeşil ışıkta geçtiklerini belirterek, kamyonete çarpmamak için fren yaptıklarını ancak çarpmaktan kurtulamadıklarını söyledi. Işık ihlali yaptıklarını kabul etmeyen her iki sürücü de ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Hasar gören araçlar olay yerinden çekici yardımıyla otoparka çekilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 10:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?