7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İşkenceci kocayı bacanağı öldürmüş!

Konya'da karısına her fırsatta işkence yaptığı iddia edilen şahsın, bacanağı tarafından demir sopayla dövülerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanıklar Murat K., Saadettin D. ve tutuksuz sanık ölen Hasan Hüseyin Ç.'nin eşi Cennet Ç., mağdur Ahmet Ç. ile sanık avukatları katıldı.

Mahkemede ifade veren ölen Hasan Hüseyin Ç.'nin bacanağı Saadettin D., "Olaydan bir gün önce baldızım Cennet beni aradı ve eşinin kendisini dövdüğünü, komşularına sığındığını söyledi. Ben de giderek baldızımı alıp kayınbiraderimin yanına götürdüm. Kayınbiraderimle ertesi gün Cennet'i ve çocuğunu yanımıza alarak, evdeki yeşil kartı almaya gittik. Baldızım kartı almaya girdiğinde sonradan gelen Hasan Hüseyin ile kardeşi Ahmet bize saldırmaya kalktı. Ben dayak yedim, o sırada elime demir bir sopayı yerden aldığımı ve Hasan Hüseyin'e defalarca vurduğumu hatırlıyorum. Böyle bir olayın olmasını istemezdim ama oldu, pişmanım" dedi.

Saadettin D.'nin anlattıklarını doğrulayan Murat K., "Kız kardeşime eşi Hasan Hüseyin sürekli kötü davranıyordu. En son olayda kız kardeşimi dövmüş, kardeşimi de eve getirdik. Sonrasında hasta olan yeğenimin tedavisi için evden yeşil kartı ve kıyafetleri almaya gittiğimizde olay yaşandı. Kız kardeşim olay anında arabanın içinde oturuyordu, olay anında yoktu. Bu olaylar eniştemin kardeşi nedeniyle yaşandı. Eniştemin kardeşi, kız kardeşime sarkıntılık ve tacizde bulunmuş, eniştem de buna bir şey dememiş. Sonra aralarında tartışma çıkmış, eniştem kardeşimi dövmüş" şeklinde konuştu.

KARISI AZMETTİRİCİ OLARAK YARGILANIYOR

Eşi öldürüldüğünde kendisinin aracın içinde olduğunu belirten Cennet Ç. ise , "Olay anında olmadığım için bir şey bilmiyorum. Fakat eşim beni sürekli dövüyor ve bıçakla kovalıyordu. Buna komşularım defalarca şahit oldu. Son olayda da benzer bir şey yaşandı, ben de komşumuza kaçtım. Eniştemi aradım beni kurtardı. Eşimin kardeşi de son zamanlarda beni sürekli rahatsız ediyor ve sözlü tacizde bulunuyordu. Ben namuslu bir kadınım, eşimin kardeşi bana, 'Seni ben mutlu ederim, sen kardeşime layık değilsin' şeklinde tacizleri artmış, bunu da eşime söylemiştim. O da bana, 'Boş ver, o ne dediğini bilmez' şeklinde geçiştirmişti. Her ne olduysa Ahmet'in yüzünden olmuştur" diyerek ağlamaya başladı.

Olay, 16 Eylül'de merkez Karatay ilçesi Hacı Sadık Mahallesi Kuyulu Sokak'taki bir evde meydana gelmişti. İddiaya göre, Cennet Ç., kocası Hasan Hüseyin Ç.'nin kendisini döverek bıçakla kovalamasının ardından ağabeyi Murat K.'nın yanına gitti. Murat K. da diğer eniştesi Saadettin D. ve kız kardeşi Cennet Ç. ile tekrar eve gelerek, eşyaları almak istedi. Murat K. ve Saadettin D., bu sırada Cennet Ç.'nin eşi Hasan Hüseyin Ç. ve kardeşi Ahmet Ç. ile karşılaşınca kavga çıktı. Kavgada Hasan Hüseyin Ç. hayatını kaybederken, Ahmet Ç. ise yaralandı.

Saadettin D. ve Murat K. cinayetten tutuklanırken, azmettirici olarak savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Cennet Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, beyin ölümü gerçekleşen Hasan Hüseyin Ç.'nin ailesi tarafından bağışlanan organları 6 kişiye hayat vermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 12:45:15
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 12:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?