4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

İsrail Büyükelçisi Avivi Konya'da

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, Konya Valisi Atilla Osmancelebioglu'nun daveti üzerine bu kente günübirlik ziyaret ediyor. 

İsrail Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Avivi bugün Konya'ya giderek Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından dinler ve kültürler arası diyalog ve kardeşlik mesajında bulunan Avivi, "Dinler ve kültürlerarası diyalog hakkında sadece konuşmak yeterli değildir. Bu konuda hepimize ve her birimize düşen görev, aktif olmak ve böyle bir diyaloga örnek oluşturmaktır" dedi. 

Avivi, Konya ziyareti kapsamında Vali Vekili Nevzat Dalkiran, Belediye Baskanı Tahir Akyürek, Sanayi ve Ticaret Odaları Başkanları, Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü ve milli-yerel basın temsilcileriyle görüşmelerde bulunacak. Büyükelçi Avivi, Konya ziyaretinde Çatalhöyük kazı alanını da ziyaret edecek. Büyükelçi ayrıca, Türkiye ile İsrail arasındaki kültür, ticaret ve sanayi alanlarında mevcut işbirliğinin Anadolu'da da genişletilmesi ve derinleştirilmesi çağrısında bulunacak.
iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 12:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?