7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İsrail Büyükelçisi'nden ziyaret

Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya'ya gelen İsrail Büyükelçisi Gabby Levy, Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Üzülmez, geçmişte İsrail'den bir grup işadamıyla birlikte çalışma yapmayı planladıklarını ancak İsrail'de yaşanan gelişmelerden dolayı bu çalışmanın askıya alındığını ifade ederek, "İsrail ile özellikle tarım konusunda işbirliği yapılacaktı. Ümit ediyorum ki, bu düşünceyi Sayın Büyükelçi ile birlikte devam ettirir, ticari işbirliği çalışmalarını başlatırız" dedi.

Terörün her türlüsüne karşı olduklarının altını çizen Üzülmez, "Filistin'de çocukların öldürülmesine rıza gösteremeyiz. Şunu ayrım gözetmeksizin net bir şekilde söylüyoruz ki, terörizmin her türlüsüne karşıyız. Özellikle Konya, Hz. Mevlana'nın hoşgörü şehridir. Siz de bu hoşgörü dolayısıyla buradasınız. İsrail ve Filistin arasındaki barışın gelişmesi için Ankara Forumu'nda görev alan birisi olarak, bu iş için kurulan oluşumların yöneticisi olarak şunu söylemek isterim ki, barışı sağlamanın yolu insanların karnını doyurmaktan geçiyor" şeklinde konuştu.

Konya hakkında da bilgi veren KTO Yönetim Kurulu Başkanı Üzülmez, Türkiye'de şekerin yüzde 33'ünün Konya'da üretildiğini, Konya'nın önemli bir tarım şehri olduğunu anlattı. Üzülmez, ilçeler de dahil 7 tane organize sanayi bölgesi olan, 90'a yakın küçük sanayi sitesi olan Konya'nın aynı zamanda bir KOBİ şehri olduğunu ifade etti.

Konya'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İsrail Büyükelçisi Gabby Levy ise Konya'ya, Türk tarihine ve sufizme özel ilgisinin olduğunu belirterek, "Konya'yı, Mevlana'yı kitaplardan okumak başka, gelip burada görmek başka. Bizler dışardan baktığımızda Türkiye'nin sadece Ankara ve İstanbul'dan ibaret olduğunu düşünüyoruz. Bu yanlış düşüncede olmamak için de Anadolu'yu geziyoruz" şeklinde konuştu.

İsrail'de son 25 yılda sorunlara çözüm üretebilecek bir iktidarın kurulamadığını ifade eden Büyükelçi Levy, "Daha önce başlayan ve İsrail'deki sorunlar nedeniyle askıya alınan Konya ile İsrail arasındaki işbirliğinin devam etmesi için üzerime düşeni yapmaya hazırım" şeklinde konuştu. Terörizm konusunda Başkan Üzülmez'in söylediklerine katıldığının altını çizen Büyükelçi Levy, Konya'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Ziyarette Büyükelçi Levy'e Konya Ticaret Odası Yayınları'ndan hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 14:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?