6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İşsizlerin yeni umudu!

Ekonomik durgunluk ve işsizliğin artmasıyla iş arayanlar soluğu yeni bir sektör olan vinç ve kepçe operatörlüğü kursunda alıyor.

Konya'da kurulan ve Türkiye'nin Milli Eğitim Bakanlığı izniyle açılan ilk operatörlük kursu olma özelliğini taşıyan Safir Operatörlük Kursu, vinç, kepçe, buldozer, greyder ve fork-lift gibi araçları kullanmak isteyenlere sertifikalı kurs düzenliyor.

Özellikle Karayolları Genel Müdürlüğü, İl Özel İdareleri, belediyeler gibi kamu kurumlarının Nisan-Mayıs ayında eleman alacağını öğrenenlerin kursa ilgi gösterdiğini belirten kurs müdürü Ahmet Beyaz, "Kursumuz Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ilk kurs olma özelliği taşıyor. Kursa devam edip sınavlardan başarıyla geçenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriyoruz. Mezun olanlar Trafik Şube'ye bu sertifikayı götürdükleri taktirde ehliyetlerine operatörlük sınıfı da ekleniyor. Kurs verdiğimiz konularda piyasada büyük bir açık var. Özellikle bazı kamu kurumlarının bu konularda eleman alacağının duyurulmasının ardından kursumuza olan ilgi daha da arttı. KPSS'den 90 alan bir kişi bu tür kurumlara atanamazken, böyle bir sertifikaya sahip birisi 60 puanla bile bu kurumlarda işe yerleştirilebiliyor. İlk kurs dönemimiz bitti ve 58 kursiyerimiz sınava girip sertifika alacak" dedi.

Bu branşlarda özel sektörde de açık bulunduğunu ifade eden Ahmet Beyaz, "Özel sektörde vinç, greyder, fork-lift gibi araçları kullananların sertifikalı olma şartı getirildi. Bu nedenle özel sektör firmaları ya sertifikalı eleman arıyor, ya da elindeki elemanı sertifikalandırmak istiyor. Bu nedenle şu an bir fork-lift operatörünün maaşı bin 500 TL'den başlıyor. Kule vinçlerde ise bu rakam 5 bin TL'lere kadar çıkıyor. Şimdilik kepçe, dozer, greyder, fork-lift, beton mikseri, belediye temizlik araçları ile ilgili kurs verdik. Önümüzdeki aylarda ise özellikle vinç konusuna ağırlık vereceğiz. Yakın zamanda İş-Kur'la yapacağımız ortak çalışma ile de iş garantili kurslar vermeye başlayacağız" şeklinde konuştu.

Özellikle ekonomik durgunluğun başlamasıyla birlikte kendilerine gelen talebin artığını kaydeden Beyaz, "İşten ayrılmak zorunda kalan, iş yerini kapatan ve maaşlı bir iş isteyenler kursumuza rağbet ediyor. Kurs ücretlerimiz en düşük 300 TL'den başlıyor, 600 TL'ye kadar çıkıyor. 45 gün süren kurs sonunda kursiyerlerimiz yazılı ve direksiyon sınavına giriyor. Sınavları başarıyla tamamlayanlara ise sertifika veriyoruz" şeklinde ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 12:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?