3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

İşte bu da 'nöbetçi çorapçı'

'Nöbetçi eczane olur ama nöbetçi çorapçı da olur mu?' diyenlere Konyalı çorapçı Yaşar Kaya, gece saat 21.00'den 01.00'e kadar çorap satarak hizmet veriyor. 

24 yaşındaki Konyalı Yaşar Kaya, gündüz çalıştığı temizlik şirketindeki işinden çıkınca gece saat 01.00'e kadar da nöbetçi çorapçılık yapıyor. Merkez Karatay İlçesi Alaaddin Caddesi ile Mevlana Caddesi'nin birleştiği köşede 600 YTL harcayarak kurduğu tezgahında 3 aydır çorap sattığını ifade eden Kaya, "Gece nöbetçi çorapçılık yapma fikri, evine geç saatlerde giden üniversite öğrencileri ve işçilerin ihtiyaçlarını karşılamak için geldi. Nöbetçi eczane olur da, nöbetçi çorapçı neden olmasın diye düşünerek böyle bir şey yaptım. Şu ana kadar da herkes talep gösterdi. Tebrik edenler bile var. Yazdıklarımı okuyanlar memnun. Nasıl aklınıza geldi diye soruyorlar. İhtiyacı olanlar ben bu saatte çorap aramaya çıksam nereden bulurdum diyor. Akşam saat 21.00'den gece saat 01.00'e kadar hizmet veriyorum. İhtiyacı olanlar çorap alıyor. 3-5 kuruş da bizim cebimize kalıyor" dedi. 

Caddenin çeşitli köşelerine yerleştirdiği, 'Nöbetçi eczane olur da, nöbetçi çorapçı neden olmasın. İşte burada', 'Nöbetçi çorapçı az ileride', Çorapçı karşıda, bugün nöbetçi' gibi karton üzerine yazılmış yazılarla müşteri çekmeye çalışan Yaşar Kaya, hayalinin de ileride bir çorapçı dükkanı açmak olduğunu söyledi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 11:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?