7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İşte şehit polisin katil zanlısı

KONYA'DA POLİSİ ŞEHİT EDEN KATİL ZANLISI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ÇIKTI

Konya'da radar uygulaması yaparken uğradığı silahlı saldırıda şehit olan 15 yıllık polis memuru Ömer Durmaz'in (36), katil zanlısının kimliği radar kamerasının kaydettiği görüntüler sayesinde tespit edildi. Şehit polis memurunun katil zanlısının üniversite öğrencisi olduğu belirlendi.

Konya-Karaman yolu Avdul köyü girişinde radar uygulaması yaparken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen İçeri Çumra Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nde görevli polis memuru Ömer Durmaz'ın, katil zanlısının kimliği tespit edildi. Olay yerinde yapılan inceleme sonrası yakın mesafeden 7.65 milimetre çapında silahla açılan ateş sonucu şehit edilen Durmaz'ın katil zanlısının, radar kamerası tarafından plakası bulunmayan kırmızı motosikletiyle, güneş gözlüklü, esmer tenli, kirli sakallı ve sırt çantalı olarak görüntülenen kişi olduğu belirlendi.

 

KATİL ZANLISI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Emniyet yetkilileri tarafından yapılan araştırma neticesinde polis memurunun içinde bulunduğu otomobilin yanından en son geçen kırmızı motosikletli kişinin, Konya'nın Çumra ilçesi nüfusuna kayıtlı Yozgat Bozok Üniversite'nde okuyan Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 4. sınıf öğrencisi H.D. (21) olduğu tespit edildi. İki dersten dolayı okulundan mezun olamadığı öğrenilen zanlının bu nedenle kısa bir süre önce Konya'ya geldiği belirtildi. Bir süredir de psikolojik sorunları olduğu ifade edilen katil zanlısının,

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde ikamet eden ailesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle 3 ay önce bağını kopardığı ve 3 gündür amcasının yanında kaldığı bildirildi. Yakınlarının son zamanlarda asabi, içine kapanık olarak tanımladıkları zanlının, bindiği motosikleti 2-3 gün önce satın aldığı ve olaydan 2 saat önce de yol üzerinde bulunan bir benzin istasyonundan motoruna benzin doldurduğu belirlendi.

Olaydan sonra Arıkören daha sonra Hotamış beldelerinde görülen katil zanlısının, son olarak saat 20.00 sıralarında eniştesinin yanına gittiği ve kendisine gelen bir telefonun ardından evden ayrıldığı bir daha da geri dönmediği öne sürüldü.

Emniyet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, üzerinde iki silah bulunan katil zanlısının şehit ettiği polis memurunun da silahını alarak kaçtığı ve tehlikeli olan bu kişiyi gören vatandaşların 155 Polis İmdat Hattını arayarak ihbarda bulunmaları istendi.

İki çocuk babası olan 15 yıllık polis memuru Ömer Durmaz'ın eşi Seda Durmaz'ın da kendisi gibi polis memuru olduğu, olayın ardından geçirdiği şok nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.

Şehit polis memuru Ömer Durmaz'ın cenazesinin yarın Konya Emniyet Müdürlüğü'nde yapılacak törenin ardından memleketi Karaman'da toprağa verileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2010 Çarşamba 09:53:01
Güncelleme :11 Ağustos 2010 Çarşamba 12:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?