6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İşte yeni servis ücretleri

Konya’da, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından okul servis ücretlerini belirledi.

UKOME’nin, ilgili üye kurum ve kuruluşların katılımı ile yapılan son toplantısında, Konya sınırları içinde faaliyet gösteren umum servis araçlarının 2009-2010 öğretim yılı aylık taşıma ücretleri belirlendi.

Buna göre, 0-3 kilometreye kadar 75 TL, 0-6 kilometreye kadar 80 TL, 0-12 kilometreye kadar 85 TL, 0-20 kilometreye kadar 95 TL, 20 kilometreyi aşan mesafelerde her kilometre için minibüslerde 1,25 TL, otobüslerde 2,50 TL ücret alınacak.

Konuyla ilgili açıklama, “2009-2010 öğretim yılı servis araçları ücretleri, eğitim öğretim günü üzerinden belirlenmiştir. Okul servis araçları yarıyıl tatilinde, taşıma yapmadığı sürece, öğrencilerden ücret almayacaktır. Okul servis araçlarının UKOME tarafından belirlenmiş fiyat tarifesi Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenecek Okul Servis Aracı Özel İzin Belgesi’nde yer alacaktır. Fiyat tarifeleri araç içinde görülebilecek uygun bir yere asılacaktır. Öğrenci seyir güvenliğinin artırılması amacıyla Okul Aile Birliği veya öğrenci velileri ile taşıma sözleşmesi bulunan tüm servis araçları öğrenci indirme-bindirme işlemlerini ilgili okul bahçesinde yapacaktır. Mesafe belirlemesinde öğrencinin ikametgahı ile okul arasında en kısa trafik yolu göz önüne alınacaktır. Tespit edilen ücretlere KDV dahildir. Yukarıda alınan kararlar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm eğitim kurumlarını bağlamaktadır” denildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 11:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?