7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İşten geç geldi, ailesini kurtardı

Konya'da işi nedeniyle evine geç gelen bir kişi, geldiği sırada evinde elektrik kontağından çıkan yangını fark ederek evde uyuyan eşini ve çocuğunu uyandırarak ölümden kurtardı.

Yangın sonrası annesiyle birlikte gözyaşlarına boğulan 7 yaşındaki Anıl'ı en çok üzen de, okul eşyalarının yangında kullanılamaz hale gelmesi oldu.

Olay, saat 02.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Devle Mahallesi Apalılar Sokak No 7'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, taşınma hazırlığında olan Soner Dinçer (32), eşyalarını topladıktan sonra işe gitti ve taşınmak için sabahı beklemeye başladı. Toptancılar Sitesi'nde dağıtım yaptığı için akşam eve geç gelen Soner Dinçer pencerelerinden yükselen dumanları fark etti.

İlk iş olarak evde uyuyan eşi Cemile (30) ve 7 yaşındaki oğlu Anıl'ı uyandırarak apartmandan çıkaran Soner Dinçer, itfaiyeye haber verdikten sonra yangına müdahale etti. Evin yatak odasında çıkan yangına, olay yerine gelen itfaiye tarafından müdahale edildi. Yangına müdahale ettiği sırada yoğun dumandan etkilenerek dışarıya çıkan Soner Dinçer, gözyaşlarına boğulan eşi ve oğlunu teselli etti.

İtfaiye yangını büyümeden kontrol altına alırken, evde bulunan eşyaların büyük bölümü yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Yangında kullanılamaz hale gelen kitap ve defterleri için de gözyaşı döken Anıl Dinçer, büyük üzüntü yaşadı. Soğutma çalışmalarının ardından yapılan incelemede yangına, yakat odasında şarjda bırakılan florasan lambanın neden olduğu belirlendi.

Eve geç geldiğini söyleyen Soner Dinçer, şarjlı florasanın neden olduğu yangını dumandan fark ettiğini söyledi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 15:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah dincer IP: 85.100.146.xxx Tarih : 12.09.2008 21:40:05

bu benim ailem allh kımseye vermesın amcama bas saglıgı dılıyorum olan mala olsun can degıl