7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İstiklal Harbi Şehitliği'nin temeli atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan ve içinde İstiklal Harbi'nde şehit olan Konyalıların isminin bulunacağı İstiklal Harbi Şehitliği'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Mevlana Müzesi ile Mevlana Kültür Merkezi arasındaki alana yapılacak olan şehitliğin temel atma törenine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Faruk Dügen, Konya Garnizon Komutanlığı'ndan Piyade Albay Yaşar Aladağ, merkez ilçe belediye başkanları, gaziler ve şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gönüllerinde kargaşaya, kavgaya, tereddüde ve gölgeye yer olmadığını belirterek, "Bizim gönlümüzde hizmet duygusu var. Bizim gönlümüzde insanımızın hayatını kolaylaştırmak var. Kahraman ecdadımız, şehitlerimiz ve onların bıraktığı miras var. Türkiye ve dünyaya örnek olacak olan bu İstiklal Harbi Şehitliği'nin ülkemiz, şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların yakınları için hayırlı olmasını diliyorum. Mevlana Müzesi ile Mevlana Kültür Merkezi arasını anlamlı kılacak olyan bu eser sembol eserlerden birisi olacaktır" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 15:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?