6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İstiklal Marşı'nı yanlış yazdılar!


KONYA'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü için düzenlenen programın Valilik tarafından hazırlanan ve tüm resmi kurumlarla sivil toplum örgütlerine gönderilen davetiyelerine İstiklal Marşı'nın bazı kelimeleri hatalı yazıldı.

Davetiyelerin üzerinde 10 kıtalık İstiklal Marşı'ndan örnekler verilirken, yazı karakterlerine dikkat edilmediği görüldü. Vali Osman Aydın imzasıyla dağıtılan davetiyelerin ön yüzünde yer alan İstiklal Marşı'nın dizelerinde sesli ve sessiz harfler birbirlerine karıştırıldı.

Uzmanlar, davetilenin İngilizce yazı karekteriyle yazıldığı için bu hatanın meydana geldiğini, Türkçe yazımlarda, uygun karakterlerin kullanılmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Davetiyede İstiklal Marşı'nın dizelerinde şu hatalı kelimeler yer aldı:

`Nazli, irkima, siddet, kanlarimiz, hakkidir, yasadim, yasarim, çilgin, vuracakmis, sasarim, kükremis, çigner, asarim, yirtarim, daglari, sigmam, tasarim, Arkadas, alçaklari, ugratma, hayasizca, akin, dagacaktir, vaadettigi, hakkin, yarin, yarinden, yakin'

Konya Devlet Tiyatrosu Salonu'nda gerçekleştirilen programda da Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nın hangi şartlar altında yazdığı öğrenciler tarafından canlandırıldı. Selçuklu İlçesi Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri düzenledikleri tiyatro ile İstiklal Marşı'nın nasıl yazıldığını sergiledi.
 

VATAN
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 11:12:36
Güncelleme :13 Mart 2009 Cuma 11:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ege acar IP: 88.253.24.xxx Tarih : 28.03.2009 15:01:56

çok kötü olmuş