6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İtalyan gelin Konya'da yaşayacak!

İtalya'dan dünya barışı adına yola çıkan ve otostop çekerek İsrail'e gitmek isterken Kocaeli'nin Gebze ilçesinde tecavüz edilip öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın ismi Konya'da yaşatılacak.

Merkezi Konya'da bulunan Şefkat-Der, öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın ismini Konya'da bulunan ve şiddet, töre, tecavüz mağduru kadınların kaldığı Hayata Tutunma Evleri'nden birine verdi.

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, kutsal bir amacı gerçekleştirmek adına yola çıkan sanatçının başına gelenlerin kendilerini üzdüğünü belirterek, "Tüm dünyaya barış mesajı vermek adına gelinlikle İtalya'dan yola çıkan ve otostop çekerek İsrail'e gitmek isteyen İtalyan sanatçı Pippa Bacca, maalesef Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir sapık tarafından tecavüz edilerek öldürüldü. Biz kendisine 'Melek' lakabını taktık ve Şefkat-Der olarak mağdur olan kadınların sığındığı Şefkat-Der Hayata Tutunma Evleri'nden birine onun ismini vermeyi uygun gördük. Her ne kadar İtalya'da Pippa Bacca olarak bilinse de bizim gözümüzde o bir melektir. Amacımız Pippa Bacca'nın barış mesajının algılandığını tüm dünyaya göstermek ve kadınlara yönelik tecavüz, şiddet ve cinayetlere dikkatleri çekmektir" dedi.

İtalyan sanatçı adına yıl içinde bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini de dile getiren Hayrettin Bulan, sanatçının barış çağrısını tüm dünyaya yaymak için her türlü çabayı göstereceklerini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 13:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?