4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

İtalyan turist bıçaklandı

Konya'da gece yarısı kaldıkları otelden gezmek için dışarı çıkan 3 İtalyan turistten biri, daha önce iki polisi bıçakla yaralamaktan sabıkalı şahıs tarafından bıçaklandı.

Göğsünden yaralanan İtalyan turiste ilk müdahale kız arkadaşı tarafından yapılırken, polis tarafından saklandığı parkta yakalanan şüpheli şahsın sorunlu ve aşırı derecede alkollü olduğu öğrenildi.

Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tatil için Konya'ya gelen İtalyan turist Giacomo Bassoli (35), kız arkadaşı Monica Gusmerali (30) ile beraberindeki bir arkadaşı kaldıkları otelden gezmek için dışarı çıktı. Eski İstanbul Caddesi'nde kaldırımda yürüyen turistler, daha önce iki polisi bıçakla yaralamaktan sabıkalı Mehmet Ali Y. ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Sorunlu ve aşırı derecede alkollü olduğu öğrenilen Mehmet Ali Y, bir süre boğuştuğu turistlerden Giacomo Bassoli'yi rastgele salladığı bıçakla göğsünden yaraladı. Saldırgan olay yerinden kaçarken, yaralı turist arkadaşlarıyla birlikte yürüyerek Valilik binası yanına kadar gelip çevredekilerden yardım istedi.

Bunun üzerine vatandaşlar polise ve ambulansa haber verdi. Olduğu yere oturan Giacomo Bassoli'ye ilk müdahale yanındaki kız arkadaşı Monica Gusmerali tarafından yapıldı. Olay yerine gelen muhabirleri engellemek isteyen Monica Gusmerali, yaralı arkadaşının önünde durarak yüzünü
gizlemeye çalıştı. Ambulanstan indirilen sedyeye yatmak istemeyen Giacomo Bassoli, yürüyerek bindiği ambulansla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ŞÜPHELİ İKİ POLİS MEMURUNU YARALAMIŞTI

Olaydan kısa bir süre sonra bölgede geniş çaplı araştırma başlatan polis ekipleri, görgü tanıklarının verdikleri ifadeler doğrultusunda şüphelinin eşgaline ulaştı. Yapılan çalışma sonucunda şüpheli Mehmet Ali Y, bir parkta gizlenirken yakalandı.

Mehmet Ali Y'nin 3 Mart 2006 tarihinde mukavemet ettiği 2 polis memurunu bıçakla yaralama olayına karıştığı ve bir süre cezaevinde yattığı öğrenildi. Ayrıca Mehmet Ali Y'nin Kabahatler Kanunu'na muhalefetten hakkında çok sayıda işlem yapıldığı öğrenildi.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Mehmet Ali Y, hastane çıkışında kendisine soru soran gazetecileri de bıçaklamakla tehdit etti. Mehmet Ali Y, polis tarafından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Giacomo Bassoli'nin, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinde, hiçbir diyalog yaşamadıkları şahsın kendilerine neden saldırdığını anlamadığını söylediği öğrenildi. Yaralanan Giacomo Bassoli'nin kendisini yaralayan Mehmet Ali Y'den şikayetçi olduğu, Monica Gusmerali ile diğer arkadaşının kendilerine yönelik bir saldırı olmaması nedeniyle şikayetçi olmadıkları öğrenildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 10:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?