4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

İtfaiye haftası kutlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle bir program düzenlendi. 

Aydınlık İtfaiye Tesisleri'nde düzenlenen programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici ve itfaiye mensupları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, "Konya'nın en önemli sorunlarından birisi insan hayatını kurtarmak için gerekli tertibatın olmamasıydı. Bizler bunun bilinci ile kendimizi geliştirmek için çalışmalara başladık. Son 3 yıl içinde Konya'nın en modern itfaiye binasını inşa ettik. Karatay itfaiye binasının da inşaatı bitmek üzere. 30 yıl içinde itfaiyemizde hizmet veren araç sayısının 3'te birini son 3 yıl içinde aldık. Bunlar bizler için başarıdır" dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, bazı kamu hizmetlerinin insanın canını ve malını koruduğunu ve bu nedenle önem arz ettiğini dile getirerek, "Vatandaşlarımız evlerinde, işyerlerinde güven içinde yaşayabiliyorlarsa bunu emniyet güçlerimiz kadar itfaiyemize de borçludur. İtfaiye çalışanlarımız birçok olayda insanların canını kurtarmak için kendi canlarını hiçe sayarak çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın huzuru onların elinde" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından itfaiye ekipleri tarafından kullanılan techizatların sergilendiği sergi gezildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in itfaiyeci kıyafeti giyerek itfaiyecilerle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından itfaiye araçları şehir içinde tur attı.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 14:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?