6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İtfaiye merkezlerinin temelleri atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Aydınlık ve Meram İtfaiye hizmet binalarının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Dr. Ahmet Özcan Caddesi ile Çeçenistan Caddesi Kavşağı'nda düzenlenen temel atma törenine Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen ve çok sayıda davetli katıldı.

Konya'da ve ülkede yatırımların devam ettiğini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Birlik ve beraberlikten kuvvet doğuyor. Konya bu kuvvetten yeni hizmetler kazanıyor. Daha önce Karatay'da ve Bosna Hersek Mahallesi'nde yapılan örnek hizmet binalarının ardından Aydınlık ve Meram İtfaiye hizmet binalarının temelini atıyoruz. Böylece Konya 4 yeni itfaiye merkezine kavuşmuş olacak. Meram İtfaiye Merkezi, Ahmet Özcan Caddesi üzeri, Çeçenistan Caddesi Kavşağı'na yapılacak ve 1 milyon 650 bin YTL'ye mal olacak. Eş zamanlı temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Aydınlık İtfaiye Merkezi ise Hüsamettin Çelebi Mahallesi Uluyayla Caddesi üzerine yapılacak ve 1 milyon 475 bin YTL'ye mal olacak. Konya itfaiyesi Türkiye'nin en başarılı itfaiyesi olarak hizmet veriyor. 4 yıl önce 25 araçla hizmet veren itfaiye şuanda 43 araçla hizmet veriyor. Bunu güçlendirmeye devam edeceğiz. Sanayi, esnaflara, organize sanayilere, atölyelere yönelik bir itfaiye merkezi daha kuracağız. Bu inşaatlar da kısa süre içinde tamamlanacak. Belediye olarak kendi imkanlarımızla hizmet veriyoruz. Kasamızda paramız, masamızda projelerimiz var. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız devam ediyor. Dünya'da kriz var ama Konya'da kriz yok, hizmet var" dedi.

Konya Valisi Osman Aydın ise, Konya'da her geçen gün ayrı bir güzellik yaşadıklarını ifade ederek, "İtfaiye teşkilatı günün 24 saat bize hizmet veren bir kurumdur. İstiyoruz ki itfaiyemize iş düşmesin. İşin düştüğü zaman ise itfaiye çalışanlarının kaliteli bir ortamda olanakların sağlanması lazım. Böyle hizmet binalarıyla bu sağlanıyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri butona basarak Aydınlık ve Meram İtfaiye hizmet binalarının temelini attı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?