7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İtfaiye merkezlerinin temelleri atılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Aydınlık ve Meram İtfaiye hizmet binalarının temelini 16 Ekim Perşembe günü birlikte atacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay’da ve Bosna Hersek Mahallesi’nde yapılan İtfaiye Merkezlerinin ardından Konya’nın iki örnek itfaiye hizmet binasına daha kavuşacağını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay ve Bosna Hersek itfaiye hizmet binalarının ardından Aydınlık ve Meram İtfaiye binalarının temelini de aynı gün atıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İtfaiye’nin şehrin huzuru ve güvenliği için çok önemli bir misyonu üstlendiğini belirterek, İtfaiye teşkilatının güçlenmesi için ekipman ve hizmet binalarının kalitesinin yükseltilmesi dahil her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden olan Konya’da İtfaiye mensuplarının fedakarca çalıştıklarının altını çizen Başkan Akyürek, daha önce Karatay’da ve Bosna Hersek Mahallesi’nde yapılan örnek hizmet binalarının ardından Aydınlık ve Meram itfaiye hizmet binalarının temelini 16 Ekim Perşembe günü atacaklarını, böylece Konya’nın 4 yeni İtfaiye Merkezine kavuşmuş olacağını ifade etti.

Başkan Akyürek, 16 Ekim Perşembe günü saat 10.30’da Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzeri Çeçenistan Caddesi girişinde yapılacak ortak temel atma törenine tüm Konyalıları davet etti.

MERAM İTFAİYE MERKEZİ

Ahmet Özcan Caddesi üzeri, Çeçenistan Caddesi Kavşağı’na yapılacak Meram İtfaiye hizmet binası, 1 milyon 650 bin YTL’ye mal olacak ve 90 günde tamamlanacak.

AYDINLIK İTFAİYE MERKEZİ

Hüsamettin Çelebi Mahallesi Uluyayla Caddesi üzerine yapılacak Aydınlık İtfaiye hizmet binası 1 milyon 475 bin YTL’ye mal olacak ve 90 günde tamamlanacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 10:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?