6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İtfaiyeci olmak için ter döktüler

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na itfaiye eri olarak alınacak 100 kişi için düzenlenen beden sınavına katılan üniversite mezunu gençler, zorlu parkuru aşmak için ter döktü.

İtfaiye bünyesine alınacak 100 itfaiye eri kadrosu için 177 kişinin başvurması üzerine sözlü ve beden sınavı yapıldı. 4 yıllık üniversite mezunu olan ve KPSS'den 70 puanın üzerinde puana sahip 177 genç, itfaiye eri olabilmek için hazırlanan zorlu parkuru tamamlamaya çalıştı. Aralarında bayanların da bulunduğu gençler, ilk olarak hazırlanan engelli parkuru tamamlamaya çalıştı.

Bunu başaranlar önce 3 metre uzunluğundaki halata ardından itfaiye merdivenine tırmandı. Son olarak itfaiye hortumunu eline alan adaylar gösterilen hedefe tazyikli su sıkmayı denedi.

İtfaiye Daire Başkanlığı'na kaliteli eleman alabilmek için standartları yükselttiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, "Bu amaçla itfaiyeye 4 yıllık üniversite mezunu ve KPSS'den 70 puanın üzerinde not alan arkadaşlarımızı seçmeyi uygun gördük. Sınavımız 2 gün sürecek. Bu kapsamda sözlü ve bedensel yeterlilik sınavları yapacağız. Alacağımız 100 kişiyi de itfaiyemiz bünyesinde istihdam edeceğiz" dedi.

Sınava katılan Selçuk Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezunu Erdem Akkuş ise 2006 yılında mezun olduğunu ancak bugüne kadar bir işe giremediğini ifade ederek, "Bu zamana kadar polislik, subaylık sınavlarına girdim ama başarılı olamadım. Özel sektör zaten ölmüş durumda. Bir iki yerde çalıştım ama çok düşük maaş veriyorlar. Şansımı burada denemek istedim" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 15:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?