6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İthal hırsızlar jandarmadan kaçamadı

Konya Aksaray Karayolu'nda bir petrol istasyonundan bin 200 TL para ve 500 TL değerindeki dövizi çalan İran uyruklu 2 kişi jandarma tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İran uyruklu Farhat A. (40) ve Erfan K. (30) Cuma gecesi saat 23.30 sıralarında Konya Aksaray Karayolu'nda bulunan bir petrol istasyonuna geldi. Farhat A. pompa görevlisini oyalarken, Erfan K. kasadan bin 200 TL para ve 500 TL değerinde dövizi çalarak hiçbir şey olmamış gibi istasyondan ayrıldılar. İstasyondaki kasiyer hesabı kapatırken kasadaki eksikliği fark etmesi üzerine güvenlik kamerası görüntülerini izledi ve İranlı şahısların hırsızlık yaptığını gördü. Olayın jandarmaya bildirilmesi üzerine görüntüyü inceleyen ekipler, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelilerin istasyona geldiği aracın kiralık olduğu tespit eden jandarma, araçta bulunan GPS takip sistemiyle aracın yerini belirledi. Konya'da bir otel civarında bulunan aracın çevresinde yapılan araştırmada, hırsızlar kaldıkları otelde yakalandı.

Türkiye'ye 1 ay önce giriş yapan İran uyruklu şüphelilerin, İstanbul'dan kiraladıkları araçla Konya'ya geldikleri, Türkçe'yi tam olarak konuşamadıkları ve kendilerine yardım eden kişilerden paraları tanımadıkları bahanesiyle tırnakçılık suretiyle hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Jandarmada ifadeleri tamamlanan iki şüpheli Konya Adliyesi'ne sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 18:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?