6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İzci liderleri Beyşehir'de buluştu

Konya'nın Beyşehir Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri bünyesinde açılan müzik gelişim seminerine katılan Türkiye'nin değişik illerinden gelen izci liderleri düzenlenen göl gezisinde bir araya geldi. İzciliğe gönül verenler doğal güzellikleriyle dikkat çeken Hacıakif Adası'nda kamp ateşi yakarken, mangal keyfi de yaşadı.

Eşrefoğlu gezinti yatı ile Beyşehir Gölü'nün doğal güzelliklerinden Hacıakif Adası'nda buluşan izci liderleri, burada programlarında yer alan faaliyetleri icra etti.

Beyşehir Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi Müdürü Mehmet Akar, Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nın 2009 yılı faaliyet programında yer alan etkinlikler kapsamında Türkiye'nin değişik illerinden gelen 35 izci liderinin 5 yönetici izci ile birlikte Beyşehir'de düzenlenen müzik gelişim seminerinde bir araya geldiğini söyledi.

Oldukça yararlı olduğunu düşündüğü seminerle izci liderlerinin Hacıakif Adası'nda düzenlenen uygulama ile Beyşehir Gölü'nün doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi mekanlarını da görme ve tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Akar, “Burada izci liderlerimiz izcilik bilgilerinin yanı sıra, doğa koruma, müzik gelişim, kampçılık, ilk yardım, el becerileri, mesafe tahmin, ateş yakma ve yemek pişirme, teknik işaretler gibi eğitimleri icra etti” dedi.

Bu arada, Hacıakif Adası'nda düzenlenen etkinliğine adaya Türk Bayrağı dikerek katılan izci liderlerinin uyarılar üzerine keneye karşı pantolonlarının paçalarını çoraplarının içerisine yerleştirmeleri dikkat çekti. Beyşehir İzcilik ve Spor Okulu Müdürü Mehmet Akar, bölgede hastalık bulaştıran kene türleri olmamasına rağmen, önlem açısından herkesin yapması gereken bir tedbiri almaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 17:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?