6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

İzci liderlerinin göl keyfi

Konya'nın Beyşehir ilçesi Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri'nde gerçekleşen küme başı izci lideri yetiştirme kursuna katılan izci liderleri için Beyşehir Gölü üzerinde tekne gezisi düzenlendi.

Beyşehir Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri Müdürü Mehmet Akar, göl gezisine Türkiye'nin 25 ilinden gelen toplam 77 kursiyerin iştirak ettiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Beyşehir'deki tesislerde düzenlemiş olduğu küme başı izci lideri yetiştirme kursuna evsahipliği yaptıklarını belirten Akar, daha önce de liderlik temel kursu ile müzik gelişim kursu gibi kursların düzenlendiği tesislerde, üçüncü devre faaliyetin sona ermesinin ardından diğer etkinliklerin başlayacağını belirtti.

Beyşehir'de 20 Ağustos tarihine kadar öğrenci eğitim kampları da dahil 7 ayrı faaliyetin icra edileceğini anlatan Akar, bu çalışmaların ilçe ekonomisine de olumlu yansımalarının olduğunu düşündüklerini söyledi.

Beyşehir'deki kursa katılan değişik illerden gelen izci liderlerinin aynı zamanda geldikleri yerin tarihi ve doğal güzelliklerini de görmek istediklerini, bu nedenle tarihi mekanların yanı sıra Beyşehir Gölü üzerindeki adalara gezi programları tertip ettiklerini söyleyen Akar, kursiyerlerin bu gezilerden oldukça memnun ayrıldığını da sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?