7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

İzine geldi ölümden kurtuldu

Konya'da dün çöken yurt binasında kuzeni ile birlikte kalan 13 yaşındaki Fadime Karaalp, düğün için izin alıp geldiği ailesinin yanından tekrar yurda dönmeyince enkaz altında kalmaktan kurtuldu.

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde dün çöken yurt binasında kalan Fadime Karaalp (13), kendisi ile aynı yaşta olan kuzenleri Fadime Yazıcı ve Ayşe Özbek ile birlikte 2 hafta önce bir yakınlarının düğününe katılmak için izin alarak Konya kent merkezindeki evlerine geldi. Yakın akrabalarının düğününün ardından geçtiğimiz Pazartesi günü yurda tekrar dönmesi gereken kuzenlerden Fadime Karaalp ve Ayşe Özbek ailesinden ayrı kalmak istemeyerek Balcılar beldesine gitmedi. Fadime Yazıcı ise geçtiğimiz Salı günü tekrar yurda döndü ve dün göçük altında kalarak hayatını kaybetti.

Yaşananların kendisine "şaka" gibi geldiğini ve kuzeninin ölümüne inanamadığını söyleyen Fadime Karaalp, "Yurda yaklaşık 20 gün önce 3 kuzen birlikte gittik. Aynı odada kalıyor ve çok iyi anlaşıyorduk. Düğüne katılmak için izin alıp 2 hafta önce 3 kuzen Konya'ya döndük. Düğün bittikten sonra ben ve Ayşe yurda dönmek istemedik ama Fadime geçtiğimiz Salı günü yurda geri döndü" dedi.

Kararından vazgeçip tekrar dönmeyi düşündüğü sırada dün yurdun çöktüğü haberini aldığını ifade eden Karaalp, "3 kuzen çok iyi anlaşıyorduk. Birlikte ayı odada kalıyor, aynı ranzaları paylaşıyorduk. Hocalarımız da bizim iyi anlaştığımızı söyleyip hiç gitmeyin diyorlardı" şeklinde konuştu.

"BENİ KURTARIN DİYE BAĞIRIYORLARDI"

Yıkılan yurt binasına yakın erkek yurdunda kalan ölen Fadime Yazıcı'nın 11 yaşındaki erkek kardeşi Ahmet Yazıcı ise, bina çöktüğünde enkaz başına giderek ablasını aradığını söyledi. Su içmek için kalktığı sırada patlamayı duyduğunu dile getiren Ahmet Yazıcı, "Yurttaki diğer öğrencilerle birlikte hemen enkazın başına gittik. Enkaz altından 'İmdat, anne beni kurtarın' diye bağırıyorlardı. Ablam çıkacak mı diye baktım, ambulansların yanında bekledim ama ablam hastanede ölmüş" diye konuştu.

Öte yandan, 12 yaşındaki Ayşe Pınarcı ise kuzenleri ile birlikte yurda gitmeyi çok istediğini ancak ailesi göndermeyince çok üzüldüğünü belirterek, "Babam geldiğinde (yurda) göndereceklerdi. Gitmediğim için üzülmüştüm. Enkazda kuzenim Fadime'yi kaybettim, çok üzgünüm" dedi.

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde yıkılan yurt binasında göçük altında kalarak ölen Fadime Yazıcı, enkazda hayatını kaybeden Hatice Doğru, Fadime Toz, Elif Beyza Tuğyan ile birlikte dün akşam saatlerinde toprağa verildi. Akraba oldukları öğrenilen öğrenciler merkez Meram ilçesi Kurtuluş Mezarlığı'na getirildi. Mezarlık önünde cenaze araçlarından sırayla indirilen 4 öğrenci için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Namazın ardından yakınlarının duaları eşliğinde tabutları omuzlara alınan öğrenciler yan yana toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 16:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?