6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Jandarma suçlulara geçit vermedi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü'nün korunması amacıyla kurulan Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, geride kalan 2008 yılı içerisinde göl ve çevresinde meydana gelen 147 olaya müdahale etti, kanunlara uymayan 96 kişiye ise toplam 122 bin YTL idari para cezası kesti.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz yıl göl üzerinde ve çevresinde balık neslini korumaya yönelik rutin denetim ve kontrol görevini sürdüren Jandarma Bot Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet edildiği gerekçesiyle 11, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet edildiği gerekçesiyle 64, Milli Parklar Kanunu'na muhalefet edildiği gerekçesiyle de 72 olmak üzere toplam 147 olaya müdahale edildi.

Bot Komutanlığı ekipleri, 12 aylık dönemde kaçak avlanmada kullanıldığı ileri sürülen 40 bin metre balıkçı ağını da ele geçirdi. Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı'nın Tarım İlçe Müdürlüğü ile yasak dönemde koordine halinde sürdürdüğü denetim ve kontroller sonucu Beyşehir Gölü'nde balık neslinde son yıllarda gözle görülür artışlar kaydedildiği bildirildi.

Beyşehir Gölü yürütülen etkin koruma faaliyetleri sonunda Türkiye'deki iç suların en verimli gölü haline geldi. Eğirdir ve Akşehir göllerinde balık neslinin kaybolmaya yüz tutması sonucu bir takım önlemler alınarak avlanmaya yasak getirilirken, Beyşehir Gölü'nde bu yönde bir adım atılmasına ihtiyaç hissedilmedi.

Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı'nın Beyşehir Gölü'nde balıkçıların kayıklarında can yeleği bulundurmasına yönelik çalışmaları da meyvelerini verdi. Beyşehir Gölü'nde son iki yıl içerisinde herhangi bir boğulma olayı meydana gelmedi.

Beyşehir Gölü'nde bilindiği gibi daha önceki yıllarda aralarında balıkçıların da bulunduğu birçok kişi boğularak yaşamını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 16:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?