6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Judocular Konya'da ter döküyor!

Türkiye Ümitler Judo Şampiyonası Konya'da yapılan müsabakalarla başladı. 2 gün sürecek şampiyonaya 42 ilden 534 sporcu katılıyor.

Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi'ndeki şampiyonaya 42 ilden 338'i erkek, 204'ü bayan olmak üzere toplam 534 sporcu katılıyor. Şampiyonada derece yapan ve antrenörlerin belirlediği 70 sporcu Ümit Milli takımına gönderilecek.

Öte yandan, bugün yapılan müsabakalarda 40 kilogram bayanlarda Ebru Şahin birinci, Meltem Akçay ikinci, Ebru Aslanmirza ve Gül Gündoğdu üçüncülüğü paylaştı. 66 kilogram erkeklerde Canberk Uzun birinci, Mesut Solak ikinci, Can Kutay ve Kadir Fırat Yıldırım üçüncülüğü paylaşan sporcular oldu. 81 kilogram erkeklerde Batuhan Efemgül birinci, Adem Kurt ikinci, Tayfun Taş ve Muhammet Seviç üçüncü oldu.

Şampiyonayı izleyen Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Yusuf Yıldırım, Türk sporcuların judoda dünya sıralamasında iyi yerde olduğunu belirterek, "Fakat biz bununla yetinmiyoruz. Dünyada 197 ülke judo yapıyor. Bu rakam birçok kişi tarafından hayretle karşılanıyor. Brezilya'da yapılan son dünya şampiyonasına 185 ülke katıldı. Bu çok müthiş bir rekordur. Judo, dünyada son derece iyi bir yerde bulunuyor. Biz dünya judosunda 20., Avrupa'da ise 8. durumdayız. Ama biz bu durumumuza iyi değil diyoruz. Çünkü judonun layık olduğu çizgi bu değil. Biz daha iyi olmak için çabalıyoruz. Bu çizgiyi hep korumamız gerekiyor. Hala gidilecek yol varsa, hala yapılacak iş varsa, hala bir şeyler eksik diye düşünüyorsak henüz başarı yok demektir. Benim başarı anlayışım budur. Henüz istediğimiz noktaya gelmeden biz başarılıyız dersek işimizi daha iyi yapamayabiliriz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 18:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?