4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kaba yem üretimi gelişiyor

Yaklaşık 35 bin dekarlık alanda yonca, silajlık mısır gibi kaba yem üretimi yapan Konya'nın Ereğli ilçesi, Adana, Ankara, Mersin ve Niğde gibi birçok ile paketlenmiş yem gönderiyor.

Ereğli İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılık potansiyelinin yüksek olduğu, özellikle süt hayvancılığının yoğun olarak yapıldığı Ereğli'de, kaba yem üretiminde olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi.

Kaba yem sektörünün ilçede hızla geliştiğini ifade eden Özgüven, birçok çiftçinin yıllardır süregelen üretim alışkanlıklarını bırakıp yem üretimine yöneldiğini bildirdi.

Yonca, silajlık mısır gibi kaliteli kaba yem üretiminin yanı sıra Ereğli Şeker Fabrikası'nda elde edilen pancar posasının da besiciler için iyi bir alternatif olduğunu dile getiren Özgüven, şunları kaydetti:
“Tarım ve Köyişleri Bakanlığının verdiği destekler ve ilçe müdürlüğünün çalışmaları neticesinde kaba yem ekim alanlarında ilçemizde önemli bir artış sağlandı. Ekim sahalarının artmasıyla üründe de belli bir verim artışı yaşandı. Elde edilen kaba yemler belli büyüklükte vakumlu olarak paketlenerek hayvan yetiştiricilerine sunuluyor. Ereğli'de bu yıl ilk kez kaba yem paketler halinde hazırlanıp piyasaya sürülmeye başlandı. Paketli ürünler, bozulmayı önlediği için hayvan sağlığı ve yem zayiatı açısından büyük avantaj sağlıyor.”

Bu yıl 35 bin dekarlık alanda yem bitkisi üretimi yapıldığını vurgulayan Özgüven, “Hayvanı olmayan çiftçiler bile yem bitkisi üretmeye başladı. Bu kaba yemler özellikle Ereğli bölgesinde yeni kurulan büyük işletmeler başta olmak üzere Ankara, Adana, Mersin ve Niğde gibi birçok ile gönderiliyor” dedi.

Özgüven, 2007 yılında kaliteli kaba yem üretimini artırmak amacıyla hayvancılığın desteklenmesi tebliği kapsamında Ereğlili bin 140 yem bitkisi üreticisine toplam 2 milyon 266 bin 338 YTL destek verileceğini bildirdi.

 

AA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 11:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?