30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Kaçak ava geçit yok

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE KAÇAK AVA GEÇİT YOK

Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'ta başlayan su ürünleri avlanma yasağının ardından kaçak avlanmaya karşı denetim ve kontroller sıklaştırıldı.

Konya'nın Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ile Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerinin müşterek yürüttüğü çalışmalarda Kıyakdede mevkiinde avlanmak üzere göle serildiği belirlenen 400 metre balıkçı ağına el konuldu. Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, yaptığı açıklamada, su ürünleri avlanma yasağının başlamasının ardından kaçak avlanmaya karşı denetim ve kontrollerin arttığını belirterek, şunları kaydetti:

“Beyşehir Gölü'nün tamamını gece ve gündüz olmak üzere denetim altına aldık. Jandarma botumuz ve müdürlüğümüz bünyesindeki göl koruma teknesi ile görevli arkadaşlarımız kaçak avcılığa göz açtırmamak için göl üzerinde büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Su ürünleri avlanma yasağının başlaması ile birlikte öncelikle gölün tüm kesimlerinde tarama faaliyetleri gerçekleştirdi, karaya çekilmeyen teknelerin sahipleri uyarıldı. Şu anki faaliyetlerimiz artık kaçak balık avına yönelik gerçekleştiriliyor. Beyşehir Gölü'nün Konya ve Isparta ili sınırları içerisinde kalan tamamı ile adalar çevresinde denetim ve kontrol çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Beyşehirli balıkçılardan istirhamımız; su ürünleri avlanma yasağına riayet etmeleri ve bindikleri dalı kesmemeleridir. Su ürünleri avlanma yasağı 15 Haziran'a kadar devam edecek.”

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 11:14:05
Güncelleme :1 Nisan 2011 Cuma 09:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?