7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kaçak avcılar yakalandı

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde Jandarma Bot Komutanlığı tarafından milli park sahasında son 10 gün içerisinde yapılan denetim ve kontrollerde kaçak olarak avlandığı iddia edilen 3 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda kaçak avlanmayı önleyici tedbir ve kontrollerini sıklaştıran Jandarma Bot Komutanlığı ekipleri, Kuşluca Köyü’nde sakar meke cinsi su kuşu avladığı iddia edilen 2 kişiyi yakaladı. Bölgede kaçak avlanma yapıldığı yönünde aldığı ihbarı değerlendiren Jandarma ekipleri, Kuşluca Köyü sahilinde beklemeye başladı. Jandarmayı görünce kaçtığı ileri sürülen A.Ö. (22) ve H.C. (32), Beyşehir Gölündeki kovalamaca sonunda tekneleri ile birlikte avladıkları su kuşlarıyla Jandarma tarafından suçüstü yakalandı.

Av tüfeklerine el konulurken avlanan su kuşları Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekiplerine teslim edildi. Avlanan su kuşlarının insan gıdası olarak tüketilemez raporunun ardından imha edildiği, kaçak avlanan kişilere ise milli park sahasında avlanma yaptıkları gerekçesiyle kişi başı bin 623 YTL para cezası kesildiği öğrenildi. Avcılar hayvan başı 450 YTL de tazminat cezası uygulandı.

Öte yandan, ilçeye bağlı Yeşildağ Beldesi kıyılarında 1 kişi milli park sahasında kaçak avlandığı gerekçesiyle Jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Jandarma ekipleri kaçak avlandığı gerekçesiyle yakalanan V.G.’nin av tüfeğine el koydu, hakkında yasal işlem başlattı. Beyşehir Gölü milli park sahasında kaçak avlanmaya yönelik denetim ve kontrollerin sürdürüleceği bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 12:48:05
Güncelleme :23 Ocak 2008 Çarşamba 12:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?