6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kaçak avcılara suçüstü

MİLLİ PARKTA AVLANAN 4 KİŞİ YAKALANDI

Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda yasak olduğu halde kuş ve su kuşu avladığı iddia edilen 4 kişi Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne bağlı Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekipleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, milli park sahasında rutin kontrollerini sürdüren Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekipleri, Beyşehir Gölü Milli Parkı Akburun köyü kıyılarında ateşli silahlarla avlandığı ileri sürülen T.A. (27), H.K. (50), M.K. (24) ve M.K'yi (35) yakaladı. Avcılarla birlikte 4 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği, ateşli silahlarla vurulmuş 2 adet karabatak, 4 adet sakar meke, 1 adet bahri, 4 adet güvercin ele geçirildi. Avda kullanılan malzemeler ile birlikte vurulmuş kuş ve su

kuşlarına el konuldu. Milli park sahasında yasak olduğu halde ateşli silahlarla avlandığı iddia edilen 4 kişiye ise kişi başı bin 500 lira olmak üzere toplam 6 bin liralık idari para cezası uygulandı. Avcılara ayrıca kuş tazminat bedeli olarak da kişi başı bin 700 lira olmak üzere toplam 6 bin 800 lira daha para cezası uygulandı. 4 avcıya kesilen toplam para cezası ise tazminat bedelleri ile birlikte 12 bin 800 liraya ulaştı.

Yetkililer, avlanan türlerin bazılarının av hayvanı bile olmadığına dikkat çekerken, bahri ve karabatağın Türkiye'nin taraf olduğu Bern Sözleşmesine göre koruma altında bulunan türler arasında yer aldığı ve etinin yenmediğini kaydetti.

MİLLİ PARKTA AVLANAN 4 KİŞİ YAKALANDI
MİLLİ PARKTA AVLANAN 4 KİŞİ YAKALANDI
MİLLİ PARKTA AVLANAN 4 KİŞİ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 12:18:02
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 12:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?