6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kaçak avlanan 5 kişi yakalandı

Beyşehir Gölü kıyılarında kaçak olarak balık avladığı ileri sürülen 5 kişi av malzemeleri ile birlikte yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Gölü’nün Kuşluca ile Budak köyleri arasında kalan kıyı kesiminde Seydişehir ilçesinden gelerek ığrıp ağla kaçak olarak balık avladığı iddia edilen 4 kişi yakalandı. Yılın 365 günü avda kullanılması yasak olan ığrıp ağla balık avladığı iddia edilen şahıslar, balıklar ve diğer av malzemeleri ile birlikte yakalandı.

Bu arada, önceki gün de Beyşehir Gölü’nün Yeşildağ beldesi yakınlarındaki kıyılarda kaçak olarak avlandığı ileri sürülen 1 kişi yakalandı. Iğrıp ağla balık avlarken yakalanan şahsın av malzemelerine el konuldu. Iğrıp ağla balık avı, gölün tabanında sürtme yaptığı için canlı türlerine ve doğal dengeye zarar veriyor. Göl tabanındaki balık yavrularına da zarar veren ığrıp ağla av yapmak yılın 365 günü yasak kapsamında bulunuyor. Son iki gün içerisinde kaçak olarak balık avladığı tespit edilen 5 kişiye kişi başı bin 266 YTL olmak üzere toplam 6 bin 330 YTL’lik idari para cezası uygulandı.

Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, yaptığı açıklamada, güvenlik güçleri ile birlikte yasak sezonun başlamasının ardından başlattıkları kaçak avcılığı önleme çalışmalarının bundan böyle de aralıksız olarak sürdürüleceğini bildirdi.
Gölde kaçak olarak avlanmak isteyenleri uyaran ve yakalanmaları halinde ağır para cezaları ile karşı karşıya kalacağını belirten Karşıyaka, “Vatandaşlarımızın da kaçak olarak avlanan kişileri gördüğü zaman bizlere ve güvenlik güçlerine ihbar etmesini istiyoruz” dedi.

Karşıyaka, her yıl yasağın balık neslini korumak amacıyla uygulandığını hatırlatarak, “Yasağa uyulmazsa balık neslini koruyabilmek mümkün değildir. Balıkçılarımızın göldeki su ürünlerine aslında kendilerinin sahip çıkmaları gerekmektedir. Avlanan bir kilogram ağırlığındaki bir balıkta yaklaşık 1 milyon adet canlı havyar olduğu hesap edildiğinde, kaçak avcılığın göldeki balıkçılığa ne gibi zararlar verdiği ortadadır. Beyşehir Gölü’nde yeni balık sezonundan iyi verim elde edilebilmesi için bugünlerde hayata geçirilen koruma tedbirlerinin başarıyla sürdürülmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın da köylerde ve mahalle aralarında satılan kaçak balıkları almamasını istiyoruz. Eğer vatandaşlarımız bu konuda duyarlı hareket ederse kaçak avcılık da kendiliğinden yok olmaya yüz tutacaktır” diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 17:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 213.194.85.xxx Tarih : 18.04.2008 10:35:30

yasak da bari akıllı olun bu gidişle gölde suyuda kurutacaksınız......