6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kaçak avlananlara 105 bin YTL ceza

Beyşehir Gölü’nde su ürünleri avlanma yasağının devam ettiği 3,5 aylık süre içerisinde kaçak avlandığı ileri sürülen 75 kişiye toplam 105 bin YTL para cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, 15 Mart’ta levrek ile başlayan, 1 Nisan’da sazangillerin de dahil edilmesiyle 30 Haziran 2008 tarihine kadar devam eden su ürünleri avlanma yasağı süresi içerisinde Beyşehir Jandarma Bot Komutanlığı ile Tarım İlçe Müdürlüğü’nün koordineli olarak yürüttüğü göl içerisinde ve kıyılarda yapılan denetim ve kontrollerde toplam 75 kişi kaçak avlandığı gerekçesiyle yakalandı.

Beyşehir Gölü’nün Beyşehir, Hüyük, Şarkikaraağaç ve Yenişarbademli ilçeleri sınırlarındaki kıyılarında kaçak olarak avlandığı iddia edilen 75 kişiye toplam 105 bin 711 YTL idari para cezası uygulandı. Avda kullanılan yaklaşık 40 bin metre ağa el konulurken, yaklaşık 2 ton sazan ve değişik türde balık ele geçirildi. Balıklardan canlı olarak ele geçirilenleri Beyşehir Gölü’ne tekrar salınırken, diğerleri ile ihale usulü ile Mal Müdürlüğü tarafından satışa sunuldu.

Bu arada, su ürünleri avlanma yasağının sona erdiği 1 Temmuz’dan itibaren başlayan avlanmanın ilk gününde Beyşehir Gölü’nden 14 ton balık avlandığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 17:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?