4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kaçak inşaat yıkımı için ihale

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından kaçak inşaat yıkım işleri ihale ediliyor. 

Selçuklu Belediye Encümeni tarafından yıkım kararı verilip, yıkılmayan kaçak yapıların yıkılması için teknik çalışma yapılması veya bu amaçla özel sektörden destek alınması konusunda ihale yapıyor. İhalenin 25 Nisan 2007 günü Selçuklu Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda saat 10:00 da gerçekleştirileceği açıklandı. 

Şehirleşme oranının yüzde 80'lere vardığı Selçuklu ilçesinde kaçak yapı ile mücadelenin devam edeceğini belirten yetkililer, Türkiye'de gecekondu sorunu olmayan sayılı illerden biri olan Konya'nın, planlı şehirleşmesi ve modern bir şekilde gelişmesi için çaba sarf ettiklerini belirttiler. Ayrıca, vatandaşların mağdur olmamaları için gayrimenkullerin tamirat ve yeniden yapım aşamalarında belediye ile işbirliği yapmaları gerektiği ifade edildi. 

Her geçen gün gelişen ve modernleşen ilçede, 2006 yılında 148 adet kaçak inşaat tespit edildi. 78'i yapı ruhsatı alarak imar mevzuatına uygun hale getirildi. Yıkılarak imar mevzuatına uygun hale getirilen 17 ve Encümence yıkım kararı verilerek yıkım aşamasında bekleyenler inşaat sayısının 43 olduğu bildirildi. İmar planına uygun ruhsat aşamasında bekleyen zabıtlı inşaatlar sayısı ise 10 olarak ifade edildi. 

Özellikle bahar aylarında artış gösteren kaçak inşaat yapımı ile mücadelede her türlü önlemi aldıklarını ve kontrollerini sıklaştırdıklarını bildiren yetkililer, kaçak olarak yapılan inşaatların şehirleşmeye engel olduğunu, mülkiyet ve komşuluk haklarına zarar verdiğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 10:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?