6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kaçak sazanlar kapış kapış gitti

Konya'nın Beyşehir Gölü'nde kaçak yollarla avlandığı belirlenerek el konulan 120 kilo sazan balığı, açık artırma usulüyle yapılan ihaleyle satışa çıkarıldı.

Beyşehir Tarım İlçe Müdürlüğü ile Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı'nın kaçak yollardan avlandığı gerekçesiyle el koyduğu ve Beyşehir Mal Müdürlüğü'ne teslim ettiği balıklar, hal içinde yapılan açık artırma ile satışa çıkarıldı.

Beyşehir Kaymakamlığı'nın kaçak avlanan sazan balıklarının hal içinde açık ihale usulüyle satışa çıkarılacağını belediye hoparlörleri vasıtasıyla anons ettirmesi üzerine çok sayıda vatandaş soluğu ihalenin yapılacağı satış yerinde aldı. Ancak yoğun bir kalabalığın oluştuğunu gören yetkililerin ihaleye sadece balık satış yetkisi olan işletmelerin girebileceğini ve 120 kilo balığın tek kalemde satışının yapılabileceğini belirtmesi üzerine dışarıda bekleyişini sürdüren vatandaşlar, ihalenin sona ermesinin ardından evlerine ucuz balık götürebilmek için sıraya girdi.

Kilosu 4 lira muhammen bedelden satışa çıkarılan balıklar için üç işletme sahibi ihaleye girdi. Açık artırma 50 kuruş artırılarak devam ederken, en son 4,15 liralık teklifi veren firma ihaleyi kazandı. İhaleyi kazanan balık işletmecisi, daha sonra dışarıda bekleyen kalabalığa kilosu 5 liradan sazan balıklarını perakende olarak satmaya başladı.

Yasak olmayan dönemde kilosu 6 ile 7 lira olan sazan balığa yasak dönemde 5 liradan sahip olmak isteyenler, kasalarla satışa sunulan kaçak balıklara yoğun ilgi gösterdi. Balıklar kısa sürede tükendi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 16:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?