30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Kaçak sigaralar polise takıldı

KONYA'YA KARGO VE ARAÇLARLA GELEN KAÇAK SİGARALAR POLİSE TAKILDI

Konya polisinin 5 farklı noktada düzenlediği operasyonda 30 bin adet kaçak sigara ele geçirildi. Şüphelilerin araçlarla kaçak sigara yöntemi dışında kargo şirketlerini de kullandığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şehirde satılan kaçak sigaraların önüne geçmek için çalışma yaptı. Yaklaşık 10 gün süren çalışmada, iki ayrı otomobille Konya Adana Karayolu'ndan getirilen 15 bin paket kaçak sigara yapılan aramada ele geçirildi.

Konya-Aksaray Karayolu'nu da kullanan sigara kaçakçıları üzerinde de çalışmasını sürdüren polis, bir otomobilde yaptığı aramada 8 bin adet kaçak sigara buldu. Otomobillerle Konya'ya kaçak sigara sokamayan kaçakçıların kargo şirketlerini kullandığını öğrenen polis, iki farklı kargo şirketinde 7 bin adet kaçak sigarayı alan iki şüpheliyi yakaladı.

30 bin paket sigarının ele geçirildiği çalışmada 5 şüpheli hakkında yasal işlem yapılırken, kaçak sigaraların şehre sokulmaması için çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 10:34:05
Güncelleme :24 Mart 2011 Perşembe 17:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?