4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kaçak yapılaşmayla mücadele sürüyor

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapılaşmayla mücadeleye devam ediyor.

Kaçak yapılaşmayla mücadelesini sürdüren Meram Belediyesi, 2007'nin ilk 10 ayında 37 adet kaçak yapıyı yıkarken, 41 inşaat ruhsatlı hale getirildi. Çalışmalarda, 52 dosya mahkemeye intikal ederken, ruhsatsız yapılara toplam 168 bin 620 YTL de para cezası kesildi. Belediyeye gelen şikayetler üzerine ise belediyeye ait Kaçak Yapı Kontrol Ekipleri'nin yaptıkları denetim sonucu yeni başlayan 55 adet inşaatın yapımına son verildi.

Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, göreve geldikten sonra kaçak yapılaşmayla etkin bir şekilde mücadeleyi sürdürdüklerini belirterek "Türk Ceza Kanunu'nun getirdiği yasal müeyyideler kaçak yapıyla mücadelede bize büyük destek sağladı. Kaçak inşaat ile ilgili rakamlar her geçen yıl azalırken, ruhsatlı inşaat sayısında artış oldu. Bu konuda gösterdiğimiz hassasiyet bundan sonra da devam edecek" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 15:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cafer avcı IP: 88.254.1.xxx Tarih : 31.10.2007 22:45:54

sayın meram belediye başkanım havlu duvarı ruhsatı ile cardak yapanlar kimler acaba ?? onlara özellikmi var örnegin hatıpdan alakova istikametindeki kaş yolundakiler onlarkim neden yıkılmıyor ya sanırım zor iş olan garibana oluyor ne dersen de haberlerinizi bekliyom