4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kaçırma cinayetine 1 yıl 4 ay hapis

Konya'da, mahkemede 10 saniyede doldur boşalt yapıp 3 kez tetik düşüren cinayet sanığı genç kız, kendisini kaçırmaya teşebbüs eden eski çobanlarını öldürdüğü ve ikinci kez şarjörü doldurduğu için 1 yıl 4 ay, ruhsatsız tabancadan dolayı ise 10 ay hapis cezasına mahkum oldu. 

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kaçırma cinayeti davasına tutuklu sanık Zeynep Ertürk, sanık ile müşteki yakınları ve taraf avukatları katıldı. Müşteki avukatı, Zeynep Ertürk'ün cezalandırılmasını isterken, sanık avukatı Hasip Şenalp, genç bir kızın kendi namusunu korumak için silahını çektiğini ve cinayeti işlediğini belirterek, "Müvekkilimin meşru müdafaadan dolayı beraatına karar verilmesini istiyorum" diye konuştu. 

Mahkeme heyeti, genç bir kızın namusu ve ırzına yönelik saldırıdan dolayı kendisini savunmak için cinayeti işlediği, fakat silahını ikinci kez doldurduğu gerekçesiyle cezalandırılmasına karar verdiklerini açıkladı. Kararı açıklayan mahkeme başkanı, "Cinayet suçundan TCK'nın 85/1. maddesi gereğince 2 yıl hapis verdik. Bu cezayı TCK'nın 27/1 maddesini uygulayarak 1 yıl 4 aya indirdik. Olayda kullandığı silahın ruhsatsız olmasından dolayı da ayrıca 10 ay hapis cezası verdik" dedi. 

Olay, 28 Ekim 2006 tarihinde merkez Karatay ilçesi Babı Aksaray Mahallesi Cevizaltı Caddesi Ertürk Apartmanı numara 13'de meydana gelmiş, 2 kardeşiyle oturan Zeynep Ertürk, kendisini elinde tabancayla zorla kaçırmaya çalışan ve 2000 yılından beri kendisini taciz eden eski çobanları Mustafa Çakır'ı belindeki tabancayı çıkartıp 6 el ateş ederek öldürmüş ve her ihtimale karşı tabancasının şarjörünü ikinci kez doldurmuştu. 

Bir önceki mahkemede ise Zeynep Ertürk'ün kullandığı silah duruşma salonuna getirilmiş ve sanığa doldur boşalt yaptırılmıştı. Sanık Ertürk, 10 saniyede doldur boşalt yapıp, 3 kez tetik düşürmüş ve şarjöre mermi doldurmuştu. Yaklaşık 6 aydır tutuklu olan Zeynep Ertürk, 5 ay sonra cinayet suçundan tahliye olacak.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2007 Perşembe 11:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?