6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kadın doktor saldırıya uğradı!

Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde yaşanan iki ayrı olayda bir doktor ve hemşire ile hizmetli, hasta yakınlarının saldırısına uğradı.

Çocuk hastanın annesi tarafından yumruklanan Dr. Ayşe Fahriye Genç’in gözünde iç kanama olduğu belirlendi. Konya ve Karaman Tabip Odası üyeleri, saldırıyı hastane bahçesinde yaptıkları açıklamayla kınadı.

Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde, dün gece saat 20.15 sıralarında meydana gelen olayda, Acil Servis'te görevli nöbetçi çocuk doktoru Ayşe Fahriye Genç, iddiaya göre, bir hastayı muayene ederken, ambulansla bir başka hasta getirildi. Muayeneye ara verip gelen hastayı kontrol eden Dr. Genç, babası Mustafa Yaman ile annesi Ayşe Yaman’a çocuklarının ciddi bir rahatsızlığı olmadığını belirterek, diğer hastanın muayenesi bittikten sonra gelip bakacağını söyledi.

Buna itiraz eden hastanın babası Mustafa Yaman ile Dr. Genç arasında tartışma çıktı. Güvenlik görevlileri Yaman'ı dışarı çıkarırken, hastasını muayene eden Dr. Genç, bu sırada yanına gelen Ayşe Yaman'ın saldırısına uğradı. Ayşe Yaman tarafından yumruklanan Dr. Genç'in gözü morardı. Dr. Genç'in iç kanama olduğu belirlenen gözü bandajlandı. Polis tarafından gözaltına alınan Ayşe ve Mustafa Yaman ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

HEMŞİREYE SALDIRI

Hastanede bu sabah meydana gelen diğer olayda ise, iddiaya göre, Kadın Doğum Servisi’nde görevli hemşire Gülsüm Soyhan ile hizmetli Ali Uğur Kimi, eşi doğum yapan Gökhan Kar’ın (25) servisten çıkıp, bekleme odasında beklemesini istedi. Kar'ın itirazı üzerine tartışma çıktı. Bu sırada hemşire ve hastabakıcıya saldırdığı iddia edilen Kar, şikayet üzerine gözaltına alındı. İfadesinde, “Eşim doğum yapmıştı. Hizmetli hayırlı olsun deyip, benden para istedi. Bu sırada tartışma çıktı. Hemşire de arada kalmış'' diyen Kar, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla serbest bırakıldı.

TABİP ODASI'NDAN KINAMA

Olayı kınayan Konya ve Karaman Tabip Odası üyeleri, hastane önünde basın açıklaması yaptı. Doktor ve hemşirele yönelik saldırıların her geçen gün arttığını söyleyen Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ömer Karahan, “İstanbul Okmeydanı Hastanesi’ndeki silahlı saldırının ardından önceki gün Giresun’da bir hekim kurşunlanmıştır. Son kurşunlanan hekimin suçu görevini yapmaktır. Konya’da da hekim ve hemşirelere yönelik saldırılar olmuştur. Geçtiğimiz günlerde 112 Acil hekimi Dr. Mehmet Sarıbaş saldırıya uğramıştır. Son olarak Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde Dr. Aşye Fahriye Genç ile iki arkadaşımız saldırıya uğramıştır. Bunların dışında çok sayıda taciz, saldırı ve tehdit olmaktadır. Bütün bu saldırıları şiddetle kınıyoruz'' dedi.

Hastane bahçesinde gerçekleştirilen basın açıklamasına İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Dursun Odabaş, Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Adnan Tekin, Numune Hastanesi Başhekimi Rıza Sarıbabıçcı ile sağlık sendikalarının başkanları, hastanede görevli doktor ve hemşireler katıldı. Doktor ve hemşireler saldırıyı alkışlarla protesto etti.

 

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 16:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?