7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kadın girişimciler pazara indi

KADIN GİRİŞİMCİLER PAZARA İNDİ

Konya Ticaret Odası (KTO), kadın girişimcilerin evlerinde ürettiği el emeği göz nuru ürünlerin satışı için 11 farklı semt pazarında satış noktası oluşturdu.

Konya'nın merkez üç ilçesindeki semt pazarlarında KTO-Kadın Girişimciler Masası (KAGİM) satış noktaları oluşturuldu. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilki Nalçacı Perşembe Pazarı'nda kurulan satış noktasını ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde bütün Türkiye'de oluşturulan Kadın Girişimciler Kurulu içerisinde Konya'nın en aktif kurul olduğunu söyleyen Üzülmez, pazarda KAGİM satış noktasından alışveriş yaparak, kadın girişimcilere destek verdi. Hüseyin Üzülmez, "Yaklaşık bir yıllık çalışmadan sonra kadınların el emeği ürünlerinin pazarlarda satılması için KTO üzerine düşeni yaptı. Hedefimiz, semt pazarlarıyla başlayan piyasa çalışmasını daha da yaygınlaştırmaktır. Hanımlarımızı önümüzdeki günlerde KOSGEB ile eğiterek, onların KOSGEB hibelerinden faydalanmasını sağlamak ve kadınlarımızın piyasada girişimci olarak iş yeri sahibi olmalarını hedefliyoruz. Bugün semt pazarlarına açtığımız satış noktaları, büyük hedeflerimize ulaşmanın basamaklarından birini oluşturuyor. Konya'nın bütün ilçelerindeki semt pazarlarında KTO Kadın Girişimciler Masasına kayıtlı hanımlarımız bir organize halinde yerini alacak" dedi.

Bir sonraki aşamada KTO olarak bir kooperatif kurarak, kadınları iş yerlerinde kurumsallaşmalarını sağlayacaklarını ifade eden Üzülmez, "Ben bugün pazara çıkan bütün hanımlarımızı tebrik ediyorum. Girişimciliğinin ilk gününde piyasaya açılmanın heyecanını yaşıyorlar. İnşallah gelecekte fabrikasyon üretimlerle tüketicilerin karşısında olurlar" diye konuştu.

KTO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Mendi de, pazarlarda edinecekleri tecrübenin üretime yön vereceğini kaydetti. En çok ilgi gören ürünü daha fazla üretip satacaklarını bildiren Mendi, oluşturulacak kooperatifle Konyalı kadınların daha fazla iş dünyasının, piyasanın ve pazarın içerisinde olacağını vurguladı.

KADIN GİRİŞİMCİLER PAZARA İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 16:23:02
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 16:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?