6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kadın hırsızlar kameraya takıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 2 kadın, iş yeri sahibini oyalayarak kuyumcu dükkanından yaklaşık 100 bin TL'lik altın çaldı. Hırsızlık olayı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, Çarşı Merkezi'nde Şadırvan Meydanı'nda kuyumcu dükkanı bulunan İsa Küçükuysal, sigara içmek için kapı önüne çıktığında kendisine yaklaşan bir bayan, adres sorma bahanesiyle Küçükuysal'ı lafa tuttu. Bu esnada kadının arkadaşı olan bayan iş yerine girerek, ziynet eşyalarının bulunduğu vitrine doğru yöneldi.

İlk hamlede vitrinin camını tamamen açmayı başaramayan bayan, ikinci denemesinde sürgülü camı açtı. Vitrindeki üçlü burma bilezikleri çantasına dolduran bayan, yaklaşık 40 saniye süren hırsızlık olayı esnasında iş yeri sahibi sırtı kendisine dönük olduğu için hızla uzaklaştı.

Olayın ardından kuyumcunun yanından ayrılarak hızlı adımlarla uzaklaşmaya başlayan diğer bayanın Atatürk Caddesi üzerindeki bir alışveriş merkezinin güvenlik kamerasına görüntüleri de yansıdı. Birkaç dakika sonra içeriye girdiğinde soyulduğunu görünce büyük şok yaşayan İsa Küçükuysal, olayı polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis, kuyumcu dükkanındaki güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler ile çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Verilen eşkal doğrultusunda arama çalışmalarını yoğunlaştıran polis ekipleri, iş yerinde parmak izi çalışması da yaptı. İş yeri sahibi, polise burma bileziklerin bulunduğu vitrinde piyasa değeri yaklaşık 100 bin lira olan 2 kilogram civarındaki altının çalındığını söyledi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 11:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?