4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kalaşnikoflu cinayete 45 yıl hapis

Konya'da oryantal yüzünden kalaşnikof ve tabancayla 2 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan 2 arkadaş, önce ikişer kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı, daha sonra cezaları toplam 45 yıla indirildi. 

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kalaşnikoflu cinayet davasının karar duruşmasına tutuklu sanıklar Mustafa Baş ile Mete Han, müşteki Rıfat Yıldız ve taraf avukatları katıldı. Karar duruşmasında savcı bir önceki mütalaasını tekrarlayarak, sanıkların adam öldürme suçundan TCK'nın 81/1 maddesi gereğince (müebbet hapis) ikişer kez, adam yaralama, ruhsatsız silah taşıma ve uzun namlulu silah bulundurmak ve kullanmak suçundan ceza almasını talep ederken, sanıklar hakkında iyi hallerin uygulanmasını istedi. 

Sanık Avukatı Fehmi Öcal da, savcının mütalaasına katılmadıklarını belirterek, "Müvekkillerimin her ikisi de ağır tahrik altında olayı gerçekleştirmiştir. Bu nedenle müvekkillerimden Mustafa Baş'ın beraat etmesi, Mete Han'ın ise uzun namlulu silah bulundurması nedeniyle ceza alması gerekiyor. Mete Han'ın yattığı süre göz önüne alınarak, diğer müvekkilimle birlikte tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum" dedi. 

Müşteki avukatı ise, savcının mütalaasına katıldıklarını, her iki sanığın da en ağır cezayı alması gerektiğini söyledi.

"PİŞMANIZ, TAKDİR MAHKEMENİNDİR" 

Mahkeme heyeti, her iki sanığa da son sözlerini sordu. Sanıklar, "Olayın bu şekilde olmasını istemezdik, pişmanız, takdir mahkemenindir" şeklinde cevap verdi. 

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Mustafa Baş'a 2 kişiyi öldürme suçundan önce müebbet, daha sonra cezasını ağır tahrik altına işlediği gerekçesiyle ve iyi hali göz önünde bulundurarak 20 yıla indirdiklerini, yaralama ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından da 1 yıl 6 ay 22 gün ceza verdiklerini belirtti. Diğer sanık Mete Han'a ise aynı şekilde adam öldürme suçundan önce iki kez müebbet, daha sonra cezasını 20 yıla indirdiklerini, yaralama, uzun namlulu silah bulundurma suçundan da 4 yıl 10 ay 22 gün ceza verdiklerini açıkladı. Müebbet hapis cezası alan sanıklardan Mustafa Baş'ın cezası 21 yıl 6 ay 22 gün, Mete Han'ın cezası ise 24 yıl 10 ay 22 gün olarak belirlendi. 

Olay, 19 Ocak 2006 tarihinde merkez Meram ilçesi Sahibata Mahallesi Taşcami Uzunharmanlar Caddesi üzerinde meydana gelmiş, bir otomobil içerisinde bulunan Mustafa Baş ile Mete Han, kalaşnikof ve tabancayla Muammer Aksoy (35) ile arkadaşları Yunus Yıldız (25), Naci Ak (30) ve Yılmaz Sarıbaş'a (24) kurşun yağdırmıştı. Olayda yaralanan Muammer Aksoy aynı gün, Yunus Yıldız ise 15 gün sonra hastanede hayatını kaybetmiş, Naci Ak ile Yılmaz Sarıbaş tedavi altına alınmıştı. Yakalanan Mustafa Baş ile Mete Han, olayın bir restoranda çalışan oryantal nedeniyle çıkan tartışmanın devamında gerçekleştiğini itiraf etmişti.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 11:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?