4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kalbi delik Muhammet destek bekliyor

Konya'da, 9 yaşında olmasına rağmen bu yıl okula başlayabilen kalbi delik Muhammet'i her gün ağzıyla giydirerek okula hazırlayan özürlü anne Fatma Ak, hasta oğluna evde eğitim verilmesini ve kendilerine sahip çıkılmasını istiyor.

Konya'da 350 YTL'ye kiraya oturdukları evde 9 yaşındaki oğulları Muhammet'e bakmaya çalışan bacakları ve ellerinden özürlü anne Fatma ile eşi zihinsel özürlü Mehmet Ali Ak, yardım istiyor. Oğlunun kalbinin delik olması nedeniyle 9 yaşında okula başlayabildiğini anlatan anne Fatma Ak, "Okul için oğluma sırt çantası aldık ama bu çantayı takıp okula giderken yüzünde morluklar oluşuyor. Doktora gittik; kalbi delik olması nedeniyle çantayı sırtına takmaması ve kendisini yormamasını, iyi beslenmesi gerektiğini söyledi. Çocuğumun geleceği için okumasını istiyorum. Bunun için de evde eğitim verilir ve bize destek olunursa mutlu oluruz" dedi.

Anne Fatma Ak, Muhammet'in 15 yaşında kalp ameliyatı geçirmesi gerektiğini ifade ederek, "15 yaşına kadar da çok iyi beslenmesi gerekiyor. Fakat elimize geçen para belirli olduğu için çok fazla bir şey yapamıyoruz. Bize yardımcı olun" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 11:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
savaş ünal IP: 88.229.18.xxx Tarih : 16.05.2011 22:03:47

muhammetle ilgili haberde iletişim numarasına raslayamadım, ben yardım için muhammede ulaşmak istiyorum, bana ulaşırsanız kısa sürede sevinirim, ilgilenenlerden ALLAH razı olsun,