5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Kalp hastalığının yaygın olduğu Konya, 'kanser'de gerilerde

Kalp hastalığının yaygın olduğu Konya, kanser vakıalarında geride. İl Sağlık Müdürü Fatih Kara, Konya’da kanser vakalarının Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi.

KONYA’DA 100 BİNDE 21

Kara, Türkiye’de kanser vakıasının yaklaşık 100 binde 40 civarında iken, Konya’da bu oranın 100 binde 21 oranında olduğunu belirtti. Akciğer kanserinin en yaygın kanser hastalığı olduğunu kaydeden Kara, sıralamanın mide, meme, kemik iliği, deri ve diğer kanser hastalığı şeklinde devam ettiğini bildirdi. Kara, “İlimizde bir onkoloji merkezinin kurulması, kanser hastalıklarının tedavisi ve takibi için bölgemizde büyük kolaylıklar sağlayacaktır” dedi.

DENETİMLER ARTIRILDI

Gıda denetimleri hakkında bilgi veren Kara, açıkta satılan gıdaların satın alınmaması, alınması halinde de dikkatli olunması çağrısında bulundu. “Özellikle çabuk bozulan ve mikrop üremesi için uygun zemin oluşturan sütten imal edilmiş gıdaların açıkta satışı halk sağlığı açısından ciddi sıkıntılar meydana getirmektedir” diyen Kara, Sağlık Müdürlüğü olarak bu alanda gerekli denetimleri sürekli yaptıklarını dile getirdi. Yaz mevsiminde denetim yapan ekibin sayısının artırıldığını bildiren Kara, 2003 yılında toplam 25 bin işyerinin denetimini yaptıklarını açıkladı.

KALİTE ÖZENDİRİLECEK

Konya şehir merkezindeki 74, il genelindeki 167 ekmek fırının tamamının Çevre Sağlık ekipleri tarafından denetlendiğini kaydeden Kara, azami hijyen koşullarını yerine getirmeyen fırınlar için gerekli cezai müeyyidelerin uygulandığını belirtti. Böylece fırınların eksiklerini gidermesinin sağlandığını ifade eden Kara, “2004 yılında fırınlarda ikinci denetimi de tamamladık, üçüncü denetime başladık. Ekmek üretimini hakkıyla yapan, hijyeni en iyi şartlarda sağlayan firmalara teşekkür belgesi vereceğiz. Böylece sağlıklı ve kaliteli üretimi de teşvik edeceğiz” şeklinde konuştu.

ALİ DEMİRER-KENTHABER-KONYA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 13:52:05
Güncelleme :25 Mayıs 2004 Salı 13:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?