4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kampüse tramvay hattı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü içerisine yapılan tramvay hattında deneme seferleri başladı.

Deneme seferleri için düzenlenen programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçer Bedük, Prof. Dr. Şefik Bilir ile belediye görevlileri katıldı. Deneme seferi için tramvaya binen davetliler 3 bin 300 metre uzunluğundaki raylar üzerinde dolaştı. Fakültelerin önünden geçen kampüs tramvay hattının 5 duraktan oluştuğu ve 12 dakika da seferini tamamladığı gözlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Anadolu'nun ilk raylı sisteminin Konya'da 1992 yılında açıldığını ve aradan 15 yıl sonra ilk kez kampüs tramvay hattı ile bu hatta ilave yapıldığını söyledi. Eylül ayının sonunda kampüs tramvay hattında seferlerin başlayacağını belirten Başkan Akyürek, "Mevcut tramvay hattına binenler kampüs girişinde inerek istedikleri okullara yürüyerek gidiyordu ancak bu durum kış aylarında öğrencilere büyük sorun oldu. Şimdi kampüs içerisine 3 bin 300 metrelik bir hat döşedik. 10 milyon dolarlık bu yatırımımız düzenleme yaptığımız ilk tramvay hattı oluyor. Bu hat için 20 tramvay vagonu da alındı" dedi.

Başkan Akyürek, yeni adliye binasının yapıldığı bölgeye ulaşımın tramvayla sağlanması için ulaşım master planında revize yapıldığını ve bunun onaylanmasını beklediklerini kaydetti. Her dönem 15 kilometre yeni ray döşenmesi için planlar yaptıklarını dile getiren Başkan Akyürek, hafif metro taşıtlarının da alınacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 18:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?