6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kamuda dezenfekte seferberliği!

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde domuz gribi nedeniyle dezenfektasyon seferberliği başlatıldı. Okullar başta olmak üzere camiler, resmi kurumlar ve belediye hizmet binalarında dezenfekte çalışmaları yapılıyor.

Türkiye'de sayısı artan domuz gribi vakalarına karşı harekete geçen Selçuklu Belediyesi, ilaçlama çalışmaları kapsamında 86 okul, 237 cami, resmi kurumlar ve belediyeye ait hizmet binalarında 2 ay süre ile ilaçlama çalışması yapacak. Selçuklu ilçesinde eğitim gören öğrencilerin hastalıktan etkilenmemesi için ilk olarak okullarda temizlik çalışması başladı.

Derslikler ve odaların tek tek dezenfekte edilmesinden sonra Selçuklu Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ilaçlama çalışması yapıldı. Çalışmalar okullarla sınırlı kalmıyor. İlçe genelinde camilerde de ilaçlama ve dezenfekte çalışması gerçekleştiriliyor. Belediye ekipleri aynı zamanda belediye hizmet binalarında da gerekli olan temizlik ve ilaçlama çalışmasını yaparak önlemlerini alıyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Selçuklu Kaymakamlığı'nda dezenfekte çalışması yapıldı. Dezenfekte çalışmalarını Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da yerinde izledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 21:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?