4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kamyon otobüse çarptı:1 ölü

Konya'da kamyonun otobüse arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Ankara'ya tedavi olmak için çilek taşıyan komşusunun kamyonuna kızıyla birlikte binen baba kazada hayatını kaybetti. Kamyon sürücüsü ise sıkıştığı yerden itfaye ve 112 sağlık ekiplerinin 45 dakika süren çalışmasıyla kurtarılabildi. 

Alınan bilgiye göre, Mersin'in Anamur ilçesinden yola çıkan Yılmaz D. (35) idaresindeki 33 LE 505 plakalı kamyon, Konya merkezden Ankara istikametine seyir halindeyken saat 04.00 sıralarında Muayene İstasyonu kavşağında kırmızı ışıklarda duran İrfan Sekmen idaresindeki 38 SL 666 plakalı yolcu otobüsüne arkadan çarptı. Kamyonda sıkışan sürücü Yılmaz D.'yi, itfaiye yaklaşık 45 dakika süren çalışma sonucu sağlık ekiplerinin yardımıyla kurtarabildi. 

Kazada, kamyonda bulunan Dede Kemendi (76) olay yerinde hayatını kaybetti, kızı Dilek Kemendi (29), kamyon sürücüsü Yılmaz D. ile otobüste bulunan yolculardan Fahri Yeloku, Ahmet Büyükçekiç ve Muhterem Külken yaralandı. Kamyon sürücüsü S.Ü. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, diğer yaralılar ise Konya Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı.Yaralılardan Dilek Kemendi ile Yılmaz D.'nin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

BABA İLE KIZI HASTANEYE GİDİYORDU 

Öte yandan kamyon şoförü Yılmaz D.'nin aracında bulunan ve kazada hayatını kaybeden komşusu Dede Kemendi ile kızı yaralı Dilek Kemendi'yi muayaneye Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi'ne götürmek için aracına aldığı öğrenildi. Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde daha önce iki kez muayane olan baba ile kızının üçüncü kez hastaneye muayane olmaya gittiği sırada kazanın meydana geldiği bildirildi. 

Polis olay yerinde yaptığı ilk incelemenin ardından fren izine rastlamazken, kazanın kamyon sürücünün direksiyon başında uyumasından kaynaklandığını belirledi. Otobüs şoförü İrfan Sekmen, "Kırmızı ışıklarda bekliyordum. Kamyon gelerek arkadan bize çarptı. Herhalde uyuya kaldı. Otobüsün camının patlaması ve kasaların içeri girmesi nedeniyle 3 yolcumuz yaralandı" dedi. 

Yolcu otobüsünden yara almadan kurtulan 30 yolcu ise olay yerine gelen başka bir otobüsle Kayseri'ye gönderilirken, otobüs şoförü gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.
iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 12:36:13
Güncelleme :28 Mart 2007 Çarşamba 12:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet IP: 88.254.182.xxx Tarih : 29.03.2007 08:39:34
hep hzı hız hzı niye hız yapılıyor anlamıyorum sonrada böyle kazalar çıkıyor ortaya