6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kamyonette can pazarı!

Konya'da bayram tatiline giden iki ailenin içinde bulunduğu kamyonet, aynı yönde seyreden pancar yüklü kamyona arkadan çarptı. Oluşan trafik kazasında 2 kişi öldü, 4'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazada kamyonun altına giren kamyonette sıkışarak yaşam mücadelesi veren sürücü ile babası itfaiye tarafından güçlükle bulundukları yerden kurtarıldı.

Kaza, saat 01.00 sıralarında Konya-Ankara karayolunun 40. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bayram tatillerini geçirmek üzere Ankara'dan memleketleri Konya'nın Ermenek ilçesine hareket eden Ekrem Özsoy (28) idaresindeki 06 KRJ 40 plakalı kapalı kasa kamyonet, aynı yönde seyir halindeki Mehmet Akif E. (24) idaresindeki 06 PDJ 35 plakalı pancar yüklü kamyona arkadan çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle kapıları açılan kamyonetten yola fırlayan Hüseyin Canbaz (24) ile Mustafa Gülgor (17) olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada kamyonette sıkışan sürücü Ekrem Özsoy, babası Halil Özsoy (50) ile kamyonette yolculuk yapan Huriye Özsoy (26), Ayşe Canbaz (24), Osman Fatih Cubur (16), Özkan Gülgör (18) Sıla Özsoy (7), Hilal Özsoy (2) ve Emirhan Canbaz (2) yaralandı. Yaralılardan kamyonette sıkışan sürücü Ekrem Özsoy ile babası Halil Özsoy, araçta sıkıştıkları için bulundukları yerden çıkarılamadı. Kamyonette bulunan diğer yaralılar ise olay yerine sevk edilen ambulanslarla Konya'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazanın ardından önce yaralanmadıkları söylenen Sıla ve Hilal Özsoy kardeşler ile Emirhan Canbaz ilerleyen saatlerde rahatsızlanmaları üzerine yakınları tarafından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. İtfaiyenin gelmesiyle başlatılan kurtarma operasyonunda, yaralılara araç içerisinde müdahale edildikten sonra yolcu koltuğunda bulunan baba Halil Özsoy sıkıştığı yerden kurtarıldı.

Daha sonra kamyonet sürücüsünü sıkıştı yerden kurtarmayı başaran itfaiye, kamyonetin arka tarafından çıkarılan sürücü ve babası sedyeye konulduktan sonra hazır bekleyen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan sürücü Ekrem Özsoy, Halil Özsoy ile Ayşe Canbaz ve Osman Fatih Cubur'un hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kazada hayatını kaybeden Hüseyin Canbaz ile Mustafa Gülgör'ün cesetleri incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazadan yara almadan kurtulan kamyon şoförü jandarma tarafından gözaltına alındı. Yaralılara ait eşyalar da jandarma tarafından toplanarak karakola götürülürken, karayolunda kaza nedeniyle aksayan trafik akışı kontrollü bir şekilde sağlandı. Kamyonun kasasının altında sıkışan kamyonet, iş makinasına bağlanan çelik halat yardımıyla bulunduğu yerden çekilerek oto parka çekildi.

Öte yandan, kaza yapan ailenin, Ankara'dan yakınlarıyla birlikte bayram tatillerini geçirmek üzere memleketleri olan Konya'nın Ermenek ilçesine iki ayrı araçla yola çıktıkları öğrenildi.

 

...
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 10:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?