6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kan davası cinayetine müebbet

Konya E Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir akrabasını aralarındaki kan davası nedeniyle öldüren katil zanlısına ömür boyu hapis cezası verildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kan davası cinayetinin 9. duruşmasına sanık Kemal Çağdaş Ç. (18), öldürülen Devrim Gözlüdağ'ın eşi Ayfer Gözlüdağ ve sanık avukatı katıldı. İlk defa duruşmaya gelen Devrim Gözlüdağ'ın eşi Ayfer Gözlüdağ, "Takdiri mahkeme heyetine bırakıyorum, ben şikayetçi değilim" dedi.

Mahkeme heyeti savcının esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, sanığın kan gütme sakiniyle adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı ise, müvekkilinin ağır tahrik altında cinayeti işlediğini, bu nedenle TCK'nın 29. maddesi gereğince haksız tahrik maddesiyle mahkemenin 62. maddeyi uygulamasını istedi. Son sözü sorulan sanık Kemal Çağdaş Ç. da, "Takdir mahkemenin" dedi. Mahkeme heyeti sanık hakkında TCK 82/1 maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, bu cezayı da 62. maddeyi uygulayarak müebbet hapse düşürdü.

Ömür boyu müebbet hapis cezası alan sanık Kemal Çağdaş Ç. daha önceki duruşmasında "Dayımı yaraladılar, dayım da onlardan birini öldürdü. Ben cezaevindeki ağabeyimi ziyarete gitmiştim. Cezaevi yönetimi karşı tarafla kanlı olduğumuzu biliyorlardı o yüzden aynı gün görüş verilmesini istememiştim. Uzun zamandır onu öldürmek istiyordum. Devrim Gözlüdağ da cezaevine yakınını görmek için gelmiş, karşılaştık silahımı çekerek 8 el ateş edip öldürdüm. Bana yaşama hakkı vermediler. Öldürmeseydim beni öldüreceklerdi, asıl mağdur benim" demişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 7 Ocak 2008 tarihinde Konya E Tipi Kapalı Cezaevi önünde meydana gelmiş, mahkum ziyaretine gelen Devrim Gözlüdağ (28), ziyaret için kayıt sırası beklerken daha önce aralarında kan davası bulunduğu iddia edilen akrabası Kemal Çağdaş Ç. (18) ile karşılaşmıştı. Gözlüdağ, jandarma görevlilerine, "Husumetlim beni vuracak. Bana yardım edin, beni koruyun" dediği sırada Kemal Çağdaş Ç. tabancayla ateş etmeye başlamış, Devrim Gözlüdağ kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden 8 kurşunla olay yerinde hayatını kaybetmişti. Kemal Çağdaş Ç. ise, jandarmanın "Teslim ol" çağrısına uyarak teslim olmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 16:00:24
Güncelleme :30 Nisan 2009 Perşembe 16:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?